تبلیغات
تبلیغات
آمار بازدید
کل بازدید :
افراد آنلاین :
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
<-PollItems->
<-PollName->
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 26753
بازدید هفته : 50610
بازدید ماه : 243470
بازدید کل : 1033354
تعداد مطالب : 3740
تعداد نظرات : 98
تعداد آنلاین : 1
تبلیغات
کمک های اتحادیه اروپا برای افغانستان در آینده بر اساس چهارچوب مشخص حسابدهی متقابل صورت خواهد گرفت.
به گزارش آریانا ، نماینده اتحادیه اروپا می گو ید: مالیات دهندگان اروپایی خواستار حسابدهی روشن در مورد عملی شدن کمکها برای افانستان هستند که این چوکات حسابدهی در مورد افغانستان در توکیو مشخص خواهد شد.
شبکه حقانی در نشستی در کویته پاکستان تصمیم گرفته که بر سوختاندن مکاتب و تهدید دانش آموزان در افغانستان تمرکز کند.
ریاست عمومی امنیت ملی با بیان این مطلب، طالبان و استخبارات کشورهای منطقه را عاملان اصلی مسموم سازی دانش آموزان می داند.
از سویی هم وزارت امور داخله سم پاشی در مکاتب را کار مزدوران بیگانه در همکاری با طالبان و حزب اسلامی می خواند و هشدار داه است که به انان سخت ترین جزا داده خواهد شد.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی مشهد گفت: ماه سنبله امسال نخستین نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان در حوزه خدمات شهری برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس ، سید محمد سیدی در آیین افتتاحیه این نمایشگاهها در محل تالار همایشهای نمایشگاه بینالمللی مشهد، اظهار داشت: نمایشگاه بینالمللی مشهد در راستای اهداف و فعالیتهای خود نسبت به حمایت از تولیدات از چند سال پیش اقدام به برگزاری نمایشگاههایی در زمینه هنر و صنعت فرش دستباف کرده است.
سیدی با اشاره به حضور بیش از 70 شرکت فعال داخلی در زمینه صنعت فرش در این نمایشگاه متذکر شد: این شرکتها از استانهای آذربایجان شرقی و غربی، تهران، اصفهان، فارس، گلستان، خراسان شمالی، جنوبی و رضوی در این نمایشگاه بینالمللی محصولات خود را در معرض دید علاقهمندان قرار دادند.
وی مساحت این نمایشگاه را بالغ بر 5 هزار متر مربع عنوان کرد و ابراز داشت: عمدهترین زمینههای فعالیت این شرکت کنندگان نیز انواع فرشهای نفیس دستباف و ابریشمی، تابلو فرش، انواع فرشهای تجاری و عشایری، انواع گلیم و جاجیم و مواد اولیه مرتبط با فرش، موسسات طراحی نقشه فرش و نشریات تخصصی فرش است.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی مشهد یادآور شد: برگزاری کارگاهی با عنوان بایدها و نبایدها در تبلیغات و مناسبترین ابزار تبلیغات فرش با حضور اساتید و کارشناسان برجسته کشور از جمله مهمترین برنامههای جانبی این نمایشگاه است.
وی از برگزاری نخستین نمایشگاه مشترک بین ایران و افغانستان در ماه سنبله سال جاری خبر داد و بیان داشت: این نمایشگاه با استقبال گسترده تجار و بازرگانان افغانی برای مشارکت مواجه شده و فرصت ارزشمندی برای شرکتهای فعال در زمینه خدمات شهری است.
افغانستان در طول تاریخ مهد جانثاری برای سرفرازی و آزادی برای ملت های جهان بوده و به همگان هویدا است، خصوصاً در سال های اخیر که به اثر جنگ های تحمیلی حدود دو میلون نفر از هموطنان ما معلول و معیوب گردیده که به گمان اغلب نابود شده اند، نه تنها بخاطر سرکوب دشمنان این سرزمین صدمه جسمی دیده اند، بلکه امروز رنج فراموشی سر دمداران جهاد و دولت مردان کنونی را در جامعه میکشند، چطور تصور کرد که دلیر مردان دیروز این سرزمین در گوشه و کنار این کشور اسلامی به عناوین مختلف توحین و تحقیر میشوند، به کلمات نامناسب القاب داده میشوند و بدون کدام توجیح تحقیر و سرزنش میشوند.
کاسه صبرمان لبریز شده دیگرانتظار مرگ تدریجی خویش را نخواهیم کشید، تا چه وقت زجر و ستم قانون شکنان را تحمل خواهیم نمود. حکومتی که امروز به قیمت خون میلون ها شهید و معلول این سرزمین بوجود آمده در مقابل این اشخاص چی مسئولیت دارد؟
آیا وزارت کار امور اجتماعی و شهدا و معلولین نمیتوانست مانند: وزارت امور زنان که جدیداْ در چوکات حکومت ایجاد گردیده، آمریت های جندر که پالیسی های آن وزارت را در دیگر ادارات به پیش می برد، مشابه آن نمایندگی های دفاع از حقوق افراد دارای معلولیت در وزارت های کلیدی ایجاد کند، که در این حصه سهل انگاری و نادیده گرفتن وظایف و مسئولیت های معینیت شهدا و معلولین وزارت کار امور اجتماعی برای برآوردن حقوق افراد معلول و معیوب در ادارات دولتی نگران کنند چی که مایوس کننده است.
در جامعه افغانی یک تعداد افراد به اریکه قدرت نشسته اند، که در خارج از کشور پناهنده بودند و توانستن تحصیل نمایند و از گزند جنگ ها در امان بمانند که همین مردم بدبینی نسبت به افراد دارای معلولیت را درجامعه دامن میزنند و در مقابل افراد معلول به خصوص قربانیان جنگ ها تعصب دارند، تصمیمات خصمانۀ ای را می گیرند که به جز درد سر برای معلولین چیز دیگری ندارد.
هیچ یک از این سردمداران فعلی حکومت چشم بصیر و بینا ندارند تا واقعیت های جامعه کنونی را درک کنند. اگرتوجه به قربانیان جنگ در افغانستان نه شود دیگر کسی حاضر نخواهد بود برای حفظ وقار مردم، جان خود را به مخاطره اندازد، اگرهم این کار را کسی بکند انسان بدون شعور خواهد بود، که نمیداند عاقبت به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، درحالیکه هنوز هم مردم کشور در حال قربانی شدن به اثرخیانت های افراد مزدور بنام طالب و انتحاری، از طرف دشمنان قسم خورده ملت افغانستان قرار دارند.
تفاوت افراد معلول و معیوب با دیگر افراد سالم
کسانیکه قسمتی از جسم خود را در اثر جنگ و یا عوامل اجتماعی از دست داده اند، از نگاه حرکات فزیکی به مشکلات مواجه می باشند، محدودیت های جزئی که از مشکلات زنان بیشتر نیست، مگر از نگاه فکر، هوش و زکاوت هیچ تفاوتی با افرادی که چهارچوکات بدن ایشان سالم میباشد ندارند.
وضعیت کارمندان معلول در وزارت ها و ادارات دولتی افغانستان!
تمام کارمندان دولت در قانون کار و خدمات ملکی، حق صحت مصونیت و تحصیل را دارند.
بعضی ازکارمندانی که معلول هستند و با سپری نمودن امتحان کانکور شامل پوهنتون های شبانه دولتی و خصوصی تحصیلات عالی گریده اند و به تحصیل خود مانند دیگران ادامه میدهند، معلولین در قوانین حقوق یکسان دارند با تمام افراد جامعه، اما در ادارات دولتی درحصه معلولین توجه چندانی تا هنوز صورت نگرفته است که رشد چشم گیری میداشتن بخاطریکه، درقوانین افغانستان امتیاز خاصی برای آنها درنظرگرفته نه شده و افراد معلول محروم و بی سرنوشت مانده اند.
در مدت ده سال گذشته در ادارات دولتی به صدها بورس های تحصیلی و آموزشی آمده که برای هیچ کدام افراد دارای معلولیت اختصاص داده نشده است.
توقعات معلولین و معیوبین از دولت جمهوری اسلامی افغانستان
درنظر گرفتن نیازمندی های معلولین در اجتماع از قبیل:
1 – حق سهمیه تحصیلات عالی، در داخل و خارج کشور.
2 – جایگاه مخصوص در وسایل حمل ونقل مامورین و شهری.
3 – کاریابی، استخدام افراد معلولین درادارات خدمات ملکی بدون تبعیض ودلایل بی مورد.
4 – بوجود آمدن آمریت های پالیسی ساز، برای دفاع از حقوق افراد معلول در وزارت خانه ها وادارات مستقل دولتی.
5 – گماشتن معلولین به پست های بلند ادارات دولتی تا بتوانند لیاقت و شایستگی های خود را در جامعه تبارز دهند.
6 – جلوگیری افراد از تحقیر و توحین افراد معلول و معیوب و عدم استفاده از کلمات توحین آمیز، مانند: لنگ، شل، شط، کر و کور، در مقابل افراد دارای معلولیت در ادارات دولتی و اماکن عمومی.
7 - عدم محرومیت معلولین از امتیازات اضافی که به دیگر مامورین دولت اختصاص داده میشود.
توقع دارم که حکومت افغانستان در حصه تعمین معیشت زندگی معلولین وقربانیان جنگ از این به بعد مسئولانه رفتار کند.
یک باشندۀ ولايت فراه، دست به اختراع و ساخت یک نوع کولر کم مصرف و ارزان زده که نه تنها به ولايات گرمسير صادر مي شود، بلکه بازار کولرهاى خارجى را نيز سرد نموده است.
غلام علی رضایی باشندۀ شهر فراه مي گويد: چون هوای فراه در فصل تابستان بسیار گرم و طاقت فرسا است و استفاده از کولرهای ساخت ایران هم به برق قوی نیاز دارد و در فراه هم برق وجود ندارد از همین رو دست به ساخت این کولر زده است.
رضایی افزود که این کولرها را به سایزهای مختلف می سازند و حجم و اندازۀ آنها از همدیگر متفاوت است؛ اما معمولاً دو نوع آن با طول و عرض ٥٠*٥٠ و ٥٠*٨٠ زیادتر ساخته می شود که دارای هواى سردتر و دوام کار آن، بیشتر از کولرهای ساخت ایران است.
وى که رئیس بخش فنی و حرفوی اتحادیۀ کارکنان فراه نيز است، گفت که کولرهای ساخت او از قطعاتى چون آهن چادر، پکه کولر موترهای سراچه، پوشاله (جالى سيمى همراه با بورۀ چوب و يا کاه)، لين و بعضی ملحقات آن ساخته می شود و با برق مُرده (DC)، چون استفاده از انرژی برق سولرى(آفتابی) و یا هم بطری های موتر و موترسایکل به کار می افتد و باد سرد آن، لذت بخش است.
موصوف علاوه کرد که مواد اولیۀ این کولرها را از ایران وارد می کنند اما متباقی تمام کار، ساخت دست خودش است.
رضایی از مفاد کارش راضی بوده، گفت که قیمت این کولر ها از يک و نيم الی پنج هزار افغانی می باشد.
وی که با سه پسر جوانش مصروف ساختن همین نوع کولرها است، ادعا کرد که روزانه تا ١٠ کولر را آماده می نمايند اما مردم زیادتر تقاضا دارند و اکثر مردم از کولرهای ساخت وی استفاده می کنند.
موصوف افزود: اگر دولت با من همکاری کند تا یک کارگاهی را بسازیم، از یکسو برای صدها تن زمینۀ اشتغال مساعد شده و از سوى ديگر، تولید صنعت وطنی ما تقویت می گردد.
وى علاوه کرد که ماهانه برق کولرهاى خارجى، تا ٤٠٠ افغانى مصرف دارد اما کولر وطنى نياز به برق قوى ندارد و توسط دستگاه برق آفتابى، هواى سردى توليد مي نمايد ازاينکه حرارت آفتاب در فراه بسيار به شدت مى تابد، اين دستگاه در وقت کم، برق زياد را ذخيره ميکند.
رياست کار و امور اجتماعی ولایت فراه، استعداد رضایی را قابل قدر دانسته و اختراع وی را گام مهمى بخاطر تقویت صنعت داخلی مي داند.
الهه نورزی رييس اين رياست گفت که دولت، بدون شک با همچو افراد با استعداد، آمادۀ هرنوع همکاری است.
وى افزود تا به حال بخاطر تقویت این صنعت، کاری انجام نشده و تمامش به ابتکار خود مردم بوده است اما ما پلان داريم که صنعت کولر سازى را تقويت نماييم.
خانم نورزى خاطر نشان کرد که برای دفتر تيم بازسازى ولايتىPRT مقیم فراه، پروپوزلى را قبلاً سپرده اند، که با را اندازى این پروژه، حدود ٤٠ تن از معلولین و معیوبین، در یک کارگاه مشغول ساختن این نوع کولرها خواهند شد.
ناتو امروز چهارشنبه اعلام كرد، يك مرد با يونيفرم ارتش افغانستان به سمت تعدادي از سربازان خارجي در شرق افغانستان تيراندازي و آنها را مجروح كرد.
نيروهاي ائتلاف اعلام كردند: افراد مجروح شده به مراكز درماني منتقل شدهاند.
هنوز تعداد افراد مجروح و جزئيات اين حمله مشخص نيست.مانند حملهاي كه روز سهشنبه در ولایت وردك در شرق افغانستان به وقوع پيوست.
در بيانيه نيروهاي ائتلاف اطلاعاتي در خصوص چگونگي وقوع اين حادثه و دليل تيراندازي توسط اين مرد به سمت نيروهاي ائتلافي آورده نشده است. تحقيقات در اين خصوص در دست انجام است. اين حمله تازه ترين مورد حملات داخلي به نيروهاي خارجي در افغانستان بوده است.
روز يكشنبه نيز سه سرباز انگليسي به دست يك پوليس افغانستانی در منطقه هلمند واقع در جنوب افغانستان كشته شدند.
اين حمله تعداد تلفات نيروهاي ناتو توسط نيروهاي افغانستان را به 26 تن در 18 حادثه در سال جاري ميلادي رساند.
بریتانیا تاکید می ورزد که جامعه جهانی باید در برابر تامین امنیت آینده افغانستان تعهد بسپارد.
وزیر توسعه جهانی بریتانیا می گوید که نشست توکیو ادامه کمکهای جامعه جهانی را پس از بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان تضمین خواهد کرد اما تاکید می ورزد که در این نشست کابل باید برای دریافت کمکهای جامعه جهانی و حکومتداری خوب و مبارزه با فساد اداری تعهد جدی بسپارد.
وی ثبات در افغانستان به ادامه کمکهای جامعه جهانی پیوند می دهد و به طالبان هشدار می دهد که باید به روند صلح بپیوندد.
کمتر از 5 روز به برگزاری نشست توکیو مانده است، نشستی که به باور بریتانیا خلاء مالی را پس از بیرون شدن نظامیان خارجی از افغانستان پاک خواهد ساخت.
اما درمقابل کابل هم در این نشست باید تعهد اتی بسپارد.
این نشست اطمینان خواهد داد که پس از بیرون شدن نظامیان خارجی جامعه جهانی به ادامه کمکهایش به افغانستان پایبند خواهد بود و تلاش خواهد شد تا در این کشور خلاء مالی به میان نیاید.
اما در برابر این تعهدات حکومت افغانستان باید حسابده باشد و تعهد بسپارد که اصلاحات را به میان بیاورد.
اما ادامه خشونتها پس از سال 2014 میلادی هنوز هم نگران کننده گفته می شود.
فکر می کنم نتایج بدست آمده در پیکار با حراس افکنی دلگرم کننده است و پیام من به طالبان این است که حکومت افغانستان و جامعه جهانی بگونه ای کامل پایبند به قانون و روند مشروع سیاسی و آشتی اند.
طالبان باید جنگ افزارهایشان را به زمین بگذارند و بخشی از روند سیاسی باشند.
بریتانیا به ادامه کمکهای دراز مدتش به افغانستان سخن می گوید و هشدار می دهد که اگر جامعه جهانی به کمکهایش پس از 2014 میلادی به افغانستان ادامه ندهد ثبات این کشور با چالشهایی روبرو خواهد شد.
يكي از قانونگذاران برجسته روسيه هشدار داد اين احتمال وجود دارد كه در صورت عدم توافق امريكا و روسيه بر سر طرح سپر دفاع موشكي واشنگتن در اروپا، مسكو مسيرهاي تامين مايحتاج نيروهاي ناتو در افغانستان از طريق روسيه را مسدود كند.
به گزارش روزنامه لس آنجلس تايمز، آلكسي پوشكوف، رييس كميته امور بينالملل مجلس دوماي روسيه در مصاحبهيي اظهار كرد مساله سپر دفاع موشكي امريكا در اروپا يكي از مهمترين مسايل مطرح براي رييسجمهور روسيه است.
اگر دو كشور به توافقي بر سر طرح سپر موشكي نرسند، مساله مسدود شدن مسيرهاي تامين مايحتاج نيروهاي ناتو در افغانستان از طريق روسيه مطرح خواهد شد.
مسكو نگران است كه سامانه دفاع موشكي ناتو و امريكا در شرق اروپا، زرادخانههاي هستهاي روسيه را خنثي كند. پنتاگون بر روي مسيرهاي تامين مايحتاج نيروهاي ناتو در افغانستان از طريق روسيه حساب ويژهاي باز كرده به ويژه پس از آنكه پاكستان مسيرهاي انتقال مايحتاج ناتو به افغانستان را مسدود كرد.
امريكا و روسيه همچنين پيشتر طي توافقنامهيي اعلام كردند: ناتو ميتواند از يك مسير دوم هوايي در روسيه براي حمل و نقل سربازان و تجهيزات به افغانستان استفاده كند.
اگر چه باراك اوباما، رييسجمهور امريكا ابراز اطمينان كرده كه دو كشور بر سر اين مسائل سازش خواهند كرد اما پوشكوف ميگويد در اين مورد ترديد دارد.
وي گفت: من بسيار ترديد دارم زيرا امروز در امريكا برداشتن هر قدم به سمت موضع روسيه يك نوع تابو و حتي يك خيانت محسوب ميشود و به معناي فروش امنيت امريكا به روسيه است.
هند از ورود ویروس بیماری پولیو از پاکستان و افغانستان به این کشور نگران است.
روزنامه تایمزآف ایندیا گزارش می دهد، یک آمار بزرگ کودکان زیر 3 سال در افغانستان و پاکستان از واکسن پولیو به دور مانده اند و از همین رو گسترش ویروس این بیماری از این کشورها به هند دور از احتمال نیست.
یافته های سازمان جهانی بهداشت نشان می دهند، سال گذشته میلادی 198مورد فلج کودکان در پاکستان و 80 مورد در افغانستان دیده شده است.
آمارها نشان می دهند که افغانستان، پاکستان و نایجریا، تنها 3 کشور در جهانند که تاکنون بیماری فلج کودکان در آنها نابود نشده است.