نرم افزار های موبایل

بازی های موبایل

دانلود بر اساس مدل گوشی

android نوکیا

ريگســـــــار

تبلیغات
تبلیغات
کمی توضیح



ريگســـــــــار تماس با ما zrigsar@yahoo.com
Admin


لینک دوستان
نویسندگان
آرشیو ماهانه
تبلیغات
تبلیغات
آمار سایت

    آمار بازدید
    کل بازدید :
    افراد آنلاین :



    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

    <-PollName->

    <-PollItems->

    آمار وب سایت:  

    بازدید امروز : 14976
    بازدید دیروز : 22611
    بازدید هفته : 14976
    بازدید ماه : 207836
    بازدید کل : 997720
    تعداد مطالب : 3740
    تعداد نظرات : 98
    تعداد آنلاین : 1

تبلیغات

تبلیغات

خیزش های مردمی در حال گسترش است

 

 

در طی سه دهه جنگ، ملت مظلوم ما شاهد رویداد ها و حوادث تلخ و خونین آن بوده و تا هنوز هم از خشونت ها و پدیده های رکیک آن در ذهن درون ملت ما وجود دارد که عوامل اصلی این همه بدبختی موجودیت یک عمر مزدوران و خائنین داخلی بود که به مزدوری کشور های غربی و عربی عادت کرده و همیشه درد سرها را به کشور و ملت ما به دستور باداران شان به وجود آورده است به قتل و قتال افراد بی گناه متوصل میشوند تا آینده افرادی که چیز فهم در یک جامعه موثر تمام میشوند به شهادت رسانیده کشور ما را فاقد کدر ها، علما، دانشمندان و متخصصین نموده و با این عملکرد شان به اثبات میرسانند که هیچ چیزی به عنوان انسانیت و بشر دوستی در ضمیر و وجدان آنها جا نداشته و آنرا نمی شناسند. زیرا باقتل مردم بی گناه و مظلوم جامعه می خواهند به ملت افغانستان نشان دهند که ما قاتلین حرفوی و مزدور هستیم، اهداف شومی را که درسر دارند پیاده سازند.

در طی روز های اخیر به مشاهده رسیده است که خیزش های مردمی در برابر گروه طالبان آهسته، آهسته روبه افزایش بوده چنانچه اخیراً در ولسوالی اندر ولایت غزنی که در آن طالبان 83 باب مکتب را مسدود نموده بودند که این کار آنها سبب شد تا حدود 400 نفر از هشت قریه این ولسوالی در مقابل طالبان قدعلم نموده کمر بستند که در نتیجه، آن ولسوالی در اثر درگیری مردم، یازده نفر از گروه طالبان کشته شده اند، که سه تن آن ها اعضای ملیشه محلی و هشت تن دیگر افراد طالبان مسلح بودند، ولی باشندگان محل گفته اند که با این حرکت توانسته اند که از 83 باب مکتب مسدود شده این ولسوالی، 81 باب آنها را دو باره باز کنند.

گزارش های اخیر حاکی از آن است که این خیزش های مردمی و جنگ با طالبان در ولسوالی اندر ولایت غزنی نشان می دهد که مردم دیگر عقاید افراطی گرانه طالبان را تحمل نکرده بلکه در تلاش و فکر آینده فرزندان خویش بوده و این عملکرد مردمی نشان دهنده امیدواری ها برای تقویت ثبات در کشور ما خواهد شد.

تا حال این قیام های مردمی فقط در یک منطقه محدود نبوده بلکه کسانیکه در مقابل طالبان در ولسوالی اندر ایستادگی کرده اند می گویند، ما آماده هستیم در صورتیکه مورد حمله مسلحانه قرار بگیریم از خود دفاع خواهیم کرد.

قسمی که اخیراً از طریق وسایل ار تباط جمعی شنیده میشود در پیوند به این موضوع مردم با شهامت ولسوالی پساوند غور نیز در مقابل افراد طالبان دست به مقاومت و خیزش زده و در اکثر مناطق گروه های افراطی را اخراج ساخته نبرد آنها را محدود نمود اند الله الحمد این روند و الهامات آهسته آهسته به یک مقاومت و خیزش ملی تبدیل شده و خواهد شد.

به هر حال طالبان و سایر گروه های تروریستی باید بدانند که دیگر نمی توانند به زور بالای ملت مظلوم ما حکمروائی نمایند و دوره جهل و تاریکی را بار دیگر بر ملت افغانستان تحمیل کنند.
از این رو میتوان گفت که ریشه های مردمی طالبان آهسته، آهسته از بین رفته و انشأ الله عنقریب همه شاهد خیزش های مردمی در برابر گروه های افراطی که توسط شبکه های استخباراتی کشور های همسایه و از هیچ پشتیبانه مردمی در جامعه فعلی به نفع گروه طالبان وجود نداشته در ضمن زمان جهالت و تاریکی گذشته است و در حال حاضر ما در قرن 21 زندگی می نمائیم قرنی که از تفکرات عصر حاضر روشن فکری و تکنالوژی جدید برخور دار است.

با احترام
حشمت پویا

 

 

یک متعلم در غزني، فرمول جدید رياضي کشف کرد

 

خلیل الله یعقوبی، دانش آموزی است که باشنده کمرک ولسوالی جاغوری از مربوطات ولایت غزنی است که در بخش الجبر و ریاضیات، توانسته است فرمول جدیدی را برای حل معادلات، کشف کند.
مسولان معارف غزني مي گويند كه فرمول اين دانش آموز به عنوان يك ابتكار و دستاورد علمي در بخش الجبر و رياضيات از سوي مركز ساينس و علوم طبيعي وزارت معارف كشور، مورد تاييد قرار گرفته است.

او، اکنون در لیسه البیرونی نو آباد غزنی و در صنف یازدهم درس می خواند.
پیشتر نیز یک جوان از باشندگان ولسوالی جاغوری ولایت غزنی، توانسته بود که با استفاده از ابتدایی ترین امکانات، طیاره بسازد و این طیاره نیز به شکل موفقیت آمیز، در يكي از ميدان هاي هوایی كشور به پرواز در در آمد.

پنج شنبه گذشته در مراسمی زیرنام ماهم مي توانيم با اشتراك برخي از اعضاي پارلمان كشور، معاون والي غزني و مسئولان رياست معارف اين ولايت در ليسه البيروني شهر غزني برگزار شد.
محمد علي احمدي معاون والي غزني ابتکار خلیل الله یعقوبی را مورد ستايش قرار داده و از او به عنوان يك الگو براي نسل جوان كشور ياد کرد.

او از نسل جوان كشور خواست كه مانند اين دانش آموز در عرصه علم آموزي و آشنايي با فناوري روز، تلاش كنند تا به گفته او، زمينه براي يك رقابت سالم علمي فراهم شود.
آقاي احمدي از وزارت معارف كشور خواست كه دستاورد علمي اين دانش آموز را به عنوان يك ابتكار علمي در المپياد هاي بين المللي ارائه کند و زمينه اشتراك او را در مسابقات بين المللي فراهم سازد.

معاون والي غزني، شناسايي استعداد هاي برتر و جوانان خلاق و مبتكر را برای کشور لازم دانسته و از مقامات وزارت معارف خواست كه بورس تحصيلي نیز در اختيار اين جوانان قرار بدهند.
از سویی، عبدالقدوس رسولي معاون رياست معارف غزني ابتکار خلیل الله یعقوبی را یک دستاورد علمي بي پیشينه خواند و گفت فرمولی که از سوی اين دانش آموز خلق شده است، بار اول در اداره ساينس رياست معارف غزني مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن به مركزساينس و علوم طبيعي وزارت معارف فرستاده شده است.

آقاي رسولي افزود كه مركز ساينس وزارت معارف كشور اين فرمول را به عنوان يك دستاور علمي و يك ابتكار بي پیشينه در عرصه رياضيات مورد تاييد قرار داده است.
خليل الله يعقوبي اما، مي گويد كه اين دستاورد علمي او، افزون بر اينكه مورد تاييد مركز ساينس وزارت معارف كشور قرار گرفته از سوي مركز تحقيقات رياضي فلسفي جهان كه توسط پروفیسور صديق افغان اداره مي شود نيز مورد تاييد قرار گرفته است.
او تقدير نامه اي را به مطبوعات نشان داد كه از سوي اين مركز به او داده شده است.

خليل الله معتقد است فرمول خلق شده توسط او، سهولت هاي زيادي را براي حل معادلات الجبري فراهم كرده است.
به گفته او، این فرمول بسیار آسان تر از روش مرسوم محمد ابن موسي، براي حل معادلات يك مجهوله درجه دو مورد استفاده قرار مي گيرد.

پدر خلیل الله یعقوبی، محمدجمعه نام دارد او از فقر و تنگ دستي شكايت می کند.
محمد جمعه به خبرگزاري بخدي گفت كه او غريب كار است و روزانه در بدل 200 افغاني کارگری می کند.

او افزود با اينكه فقر و تنگ دستي همواره او و اعضاي خانواده اش را رنج داده اما هيچ گاه فزندانش را به كار مجبور نکرده و اورا تشویق به درس خواندن کرده است.
وا نداشته است و آنها را به مكتب تشويق كرده است.

افغانستان امن وآباد و پشرفته از آرزو هاي محمد جمعه ميباشد او ميگويد همواره پسرش را تشويق كرده است كه درس بخواند و به وطن خدمت کند.(بخدی)

 

آنجلینا جولی ۱۰۰ هزار دالر به سازمان ملل اهدا کرد

 

روز چهارشنبه، آنجلینا جولی به مناسبت روز جهانی پناهندگان ، ۱۰۰ هزار دالر به سازمان ملل متحد اهدا کرد. این بازیگر زن که اخیراً به عنوان سفیر ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل فعالیت می کند و بیش از ۱۰ سال است که سفیر حسن نیت سازمان ملل است ، بسیاری از زمانهای شخصی خود را برای انجام کارهای انسان دوستانه در کشورهای سراسر جهان از جمله عراق و پاکستان صرف می کند.

او می گوید:« کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل معتقد است که حتی اگر یک نفر مجبور شود از کشورش فرار کند ، خیلی زیاد است و این عین واقعیت است. تک تک پناهندگان برای ما اهمیت دارند.هر کدام داستان خودشان را دارند . هر کدام از آنها رنجهایی را تحمل کرده اند که من هرگز نمی توانم تحمل کنم اما آنها بازهم تلاش می کنند تا یک روز دیگر زندگی کنند.»

«متاسفانه در دنیای امروز روند رشد مردم آواره سریعتر از روند تولید راه حل برای این معضل پیش می رود و متاسفانه همه این راه حلها فقط انسان دوستانه نیستند ، برخی از آنها جنبه سیاسی هم دارند.

 

آتش گرفتن جنگلی در شرق افغانستان

 

 

گل زمان شهردار ولسوالی ناری ولایت کنر به رسانه های افغانستان گفت: روز جمعه 61 راكت از خاك پاكستان به این منطقه پرتاب شده و از تلفات احتمالی آن تاكنون اطلاعی در دست نیست.

گل زمان از دولت مركزی افغانستان و جامعه جهانی خواست، تا در خاموش كردن آتش این جنگل كمك كنند.

وی افزود: ما وسایلی كه بتواند در مهار كردن آتش سوزی این جنگل كمك كند، در اختیار نداریم.

براساس گزارش رسانه ها در حالی كه دولت افغانستان از پاكستان خواست كه این حملات را متوقف كند، که دولت پاكستان حمله راكتی از خاك خود به این كشور را رد كرده است.

 

 

آغاز دور دوم مذاکرات همکاری‌های افغانستان و اروپا

 

 

وزارت امور خارجه افغانستان از آغاز دور دوم مذاکرات موافقتنامه همکاری در خصوص مشارکت و توسعه میان اتحادیه اروپا و افغانستان در کابل خبر داد.

وزارت خارجه افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دور دوم مذاکرات همکاری‌های افغانستان و اتحادیه اروپا، 3 ماه پس از برگزاری مذاکرات دور نخست، نشان دهنده آن است که بحث در مورد موافقتنامه این همکاری‌ها به خوبی پیش می‌رود.

جاوید لودین معاون سیاسی وزارت خارجه افغانستان اظهار داشت من مطمئن هستم که اتحادیه اروپا یکی از مهم‌ ترین شرکای بین‌المللی افغانستان تا سال 2014 و فراتر از آن باقی خواهد ماند.

به گفته وی، در این چارچوب، توافقنامه همکاری افغانستان و اتحادیه اروپا به تقویت رابطه مثمر و درازمدت کمک بیشتری خواهد کرد.

در همین حال، نماینده ویژه و رئیس هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان، اعلام کرد که توافقنامه همکاری این اتحادیه با افغانستان شامل تمام زمینه‌ها و بخش‌ های مورد علاقه افغانستان و اتحادیه اروپا است.

به گفته وی، حمایت از آسیب پذیرترین اقشار جامعه افغانستان و همچنین حمایت از زنان و کودکان، از مهمترین مفاد این توافقنامه است.

پیش از این، مقامات وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده بودند که گفتگوها در خصوص امضای موافقنامه همکاری میان اتحادیه اروپا و افغانستان به یک سال زمان نیاز دارد.

افغانستان از شش ماه بدین ‌سو با کشورهای هند، آمریکا، انگلیس، ایتالیا، استرالیا، آلمان و فرانسه موافقت‌ نامه همکاری‌های درازمدت استراتژیک امضا کرده است.

قرار است افغانستان به زودی با کشورهای ترکیه، چین و ناروژ نیز موافقتنامه‌های استراتژیک امضا کند.

 

 

مسمومیت شمار زیادی از دانش آموزان در سرپل

 

مسئولان امنیتی در ولایت سرپل از مسمومیت بیش از 50 تن از دانش آموزان لیسه چهار باغ این ولایت خبر دادند.

عبدالغفور سرپلی، رییس معارف ولایت سرپل با تایید این رویداد گفت که شماری از دانش آموزان لیسه نسوان چهار باغ در مرکز این ولایت مسموم شدند.

آقای سرپلی مسمومیت این دانش آموزان در داخل مکتب را رد کرده و گفت: هیچ اثری از گازی که دانش آموزان توسط آن مسموم شده باشند در داخل مکتب وجود ندارد.

به گفته رییس معارف ولایت سرپل، براساس تحقیقات این ریاست امکان دارد که دانش آموزان در مسیر راه و یا در داخل منازل شان مسموم شده باشند.

وی همچنین گفت که همه این دانش آموزان از خانه هایشان به شفاخانه منتقل شده و تحت تداوی قرار گرفته اند.

تاکنون فرد یا گروهی مسئولیت این رویداد را بر عهده نگرفته اما مقام های وزارت معارف در ولایت سرپل همواره طالبان را مسئول مسومیت دانش آموزان معرفی کرده اند.

از سویی، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با برخی رسانه ها، دست داشتن این گروه در مسومیت دانش آموزان را رد کرده اند.

 

پایین بودن میزان کشف و ضبط مواد مخدر

 

 

مقامات وزارت امور داخله کشور می گویند، یکی از مشکلاتی که در قسمت دستگیری قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر در این کشور وجود داشته باز بودن مرزها به روی مافیای مواد مخدر می باشد.

باز محمد احمدی معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله روز پنج شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت: به دلیل باز بودن مرزهای کشور به روی قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر سطح كشف و ضبط مواد مخدر همچینن دستگیری عاملان آن در كشور و منطقه پايين است.

احمدی خاطرنشان ساخت: دولت افغانستان، سازمان ملل متحد برنامه ای مشترک دارند كه همكاري هاي منطقوي را در خصوص جلوگیری از قاچاق مواد مخدر بيشتر تقويت نمایند.

وي گفت: ملاقات ها يا جلسات مختلف دو جانبه و سه جانبه در كشورهاي منطقه صورت گرفته و روي چندین موضوعات به توافق رسيده ايم که در آینده مبارزه جدی علیه متخلفین صورت گیرد.

در این مدت پيشرفت هاي خوبي به خصوص با كشورهای تاجیكستان، ايران و پاكستان و روسيه و كشورهاي ديگر آسياي ميانه داشتیم، اما این پیشترفت ها قانع کننده در امر مبارزه با مواد و قاچاق آن نیست.

احمدی تأكيد كرد: ما خواهان همكاري هاي همه كشورهاي منطقه و كشورهاي جهان در عرصه مبارزه با مواد مخدر هستيم. در سال گذشته از 10 قاچاقبر بزرگ 7 تن آنها را دستگير شده و امسال هم در تلاش تهيه ليست 10 نفري دیگر از قاچاقچیان هستيم تا ریشه آنان نیز از میان برداشته شود.

 

 

یک دختر نوجوان در شرق افغانستان سربریده شد

 

 

مردان مسلح در ولایت کنر، پس از حمله بر یک منزل، یک دختر نوجوان را سر بریدند.

مقامات پولیس در این ولایت گفته اند سه مرد را به ظن دست داشتن در این حادثه بازداشت کرده اند.

فرمانده پولیس کنر گفت مهاجمان پس از آنکه موفق به ربودن این دختر نشدند، او را به قتل رساندند.

مقامات محل گفتند این حادثه در ولسوالی 'سوکی' این ولایت رخ داده است.

ساکنان محل گفتند مهاجمان مسلح به قصد ربودن یک دانش‌آموز سال یازدهم مکتب، وارد منزل او شدند و پس از آنکه نتوانستند او را بربایند، سرش را بریدند.

عوض محمد نظیری فرمانده پولیس ولایت کنر می گوید سه تن براساس ادعای خانواده این دختر بازداشت شده اند.

مردم محل گفتند ظاهرا مهاجمان به دلیل اینکه از سوی این دختر شناسایی شده بودند، او را به قتل رساندند.

تا هنوز معلوم نیست چرا این افراد قصد ربودن این دختر را داشتند.

 

بزرگ ترين ها



 

بزرگترين ولايت افغانستان از لحاظ مسافت ولايت فراه است.

بزرگترين مسجد جهان مسجد جامع دهلي است.

بزرگترين بحر جهان بحر الكاهل است.

بزرگترين مملكت دنيا از لحاظ مساحت روسيه است.

بزرگترين درياي افغانستان درياي هلمند است.

بزرگترين قاره توليد كننده طلا قاره آفريقا است.

بزرگترين براعظم دنيا براعظم آسيا است.

بزرگترين سياره نظام شمس سياره مشتري است.

بزرگترين موزيم جهان موزيم انگلستان است.

بزرگترين درياي جهان درياي مديترانه است.

بزرگترين كوه جهان كوه اورست است.

بزرگترين جزيره جهان جزيره گرينلند است.

بزرگترين وارد كننده گندم در جهان انگلستان است.

بزرگترين آبشار جهان آبشار نياگارا است.

بزرگترين كوه افغانستان كوه هندوكش است.

بزرگترين شهر جهان از لحاظ نفوس شهر شنگهاي چين است.

بزرگترين درياي قاره آسيا درياي ينگ سي در چين است.

بزرگترين كشور توليد كننده تيل در جهان كشور عربستان سعودي است.

بزرگترين شبه جزيره جهان شبه جزيره عربستان است.

بزرگترين صادر كننده خرما در جهان عراق است.

بزرگترين اقيانوس جهان اقيانوس كبير (آرام) است.

بزرگترين خليج جهان خليج مكسيكو است.

بزرگترين كشور اسلامي از لحاظ نفوس كشور اندونيزيا استو

بزرگترين مسجد جهان بعد از مسجد جامع دهلي مسجد سلطان احمد استانبول است.

بزرگترين پرنده روي زمين شتر مرغ است اما قادر به پرواز نيست.

بزرگترين صحراي جهان صحراي صحارا در آفريقا است.

بزرگترين كتابخانه جهان كتابخانه كنگره آمريكا است.

بزرگترين مجموعه آتشفشانهاي جهان در اندونيزيا قرار دارئ.

بزرگترين توليد كننده چاي در جهان هندوستان است.

بزرگترين كشور توليد كننده مس جهان آستراليا است.

بزرگترين براعظم دنيا بعد از براعظم آسيا براعظم آمريكا است.

بزرگترين كشور توليد كننده الماس آفريقاي جنوبي است.

بزرگترين ديوار جهان ديوار چين است.

بزرگترين تونل افغانستان تونل سالنگ است كه در سلسله كوه هاي هندوكش واقع شده است.

بزرگترين كانال جهان كانال بالتيك است.

بزرگترين شهر قاره آفريقا شهر قاهره پايتخت مصر است.

بزرگترين كشور توليد كننده جهان كشور برازيل است.

بزرگترين كشور توليد كننده گندم در جهان روسيه است.

بزرگترين موزيم در جهان بعد از موزيم انگلستان موزيم لودر فرانسه است.

بزرگترين معادن مگانيز جهان در گرجستان قرار دارد.

بزرگترين بحر جهان بعد از بحر الكاهل بحر اقيانوس اطلس ميباشد.

 

 

تام کروز از همسر سومش هم جدا می‌شود

 

تام کروز و کیتی هولمز

تام کروز و کیتی هولمز شش سال پیش، در قلعه‌ای در ایتالیا ازدواج خود را جشن گرفتند.

 

کیتی هولمز و تام کروز، دو هنرپیشه معروف هالیوود از یکدیگر طلاق خواهند گرفت. سخنگوی این زوج، خبر طلاق آنها را به بی بی سی تایید کرده و گفته کیتی هولمز درخواست طلاق را به دادگاهی در نیویورک ارائه کرده است.

خانم هولمز، دلیل طلاق را عدم تفاهم اعلام کرده است.

تام کروز و کیتی هولمز در پاییز سال ۲۰۰۶ در قلعه ای تاریخی در ایتالیا ازدواج خود را جشن گرفتند.

اکنون بعد از شش سال زندگی مشترک و دختری به نام سوری، آنها تصمیم به طلاق گرفته اند.

بنا به گزارش ها، کیتی هولمز خواسته سرپرستی دخترشان را بر عهده بگیرد.

تام کروز اولین بار در برنامه اوپرا وینفری، که به موضوع های مختلف، از جمله زندگی هنرپیشه های هالیوود می پرداخت، از عشق اش به کیتی هولمز گفت.

او در این برنامه روی کاناپه پرید و گفت اتفاق مهمی در زندگی اش افتاده و عاشق شده است.

کیتی هولمز نیز، از ابراز علاقه اش به تام کروز به طور علنی امتناع نکرده است. او گفته از کودکی علاقه خاصی به تام کروز داشته است.

وکیل این زوج گفته آنها می خواهند تا جایی که امکان دارد، به طور خصوصی زندگی مشترکشان را خاتمه دهند.

تام کروز در فیلم های معروف زیادی از جمله تاپ گان، جیمی مگوآیر و سری فیلم های ماموریت غیر ممکن نقش بازی کرده است.

به غیر از بازیگری، تام کروز، کار تهیه و کارگردانی نیز انجام می دهد.

کیتی هولمز با بازیگری در سریال تلویزیونی و فیلم هایی مانند آغاز بت من مشهور شد.

تام کروز قبلا با دو هنرپیشه دیگر نیز ازدواج کرده بود. اولین همسر او میمی راجرز و همسر دوم او نیکول کیدمن بود.

او پدر دو فرزند دیگر از ازدواجش با نیکول کیدمن است.

 

علت دوری مردم غزنی از طالبان؛ شوق آموختن یا رنج باج دادن

 

 

کسانی که علیه طالبان قیام کرده اند، بصورت سنتی از حامیان این گروه بودند.

اخیرا ده ها تن ازساکنان برخی ولسوالیهای ولایت غزنی، برای بازگشایی مکاتب وفعالیت های اجتماعی، علیه طالبان اقدام مسلحانه کرده وآنهارا ازمناطق شان بیرون کردند.

این اقدام که درنوع خود بی سابقه است با استقبال گرم مقام های دولت افغانستان مواجه شده وبسیاری ها را به تعجب واداشت.

قیام کننده گان حمایت مقام های دولتی را رد نموده واین حرکت را"خودجوش" عنوان کرده اند، اما چرا مردم درغزنی علیه طالبان دست به اسلحه برده و قیام کرده اند؟

هرچند طالبان درغزنی، جزوی جدایی ناپذیراین گروه است که درسراسرافغانستان فعالیت دارد، اما نمی توان برخی ویژگی های منحصربه فرد طالبان غزنی را درشگل دهی اقدام مسلحانه مردم برخی مناطق این ولایت نادیده گرفت.

تحمیل هزینه های مالی

هرچند فرماندهان پرنفوذ طالبان که زادگاه شان غزنی است، حالا یا کشته شده یا هم در ولایات جنوب و مناطق هم مرزی با پاکستان، سرگرم سازمان دهی جنگ علیه نیروهای خارجی وافغان هستند.

اما با این وجود طالبان در سالهای گذشته حضور و نفوذ پررنگی درغزنی داشته اند و تعداد قابل ملاحظه سربازان خارجی و افغان درنا امنی های این ولایت، جان خود را ازدست داده اند.

هزینه های قابل ملاحظه این نا امنی ها در غزنی، بر روستا نشینان فقیر تحمیل شده است. کشت و قاچاق مواد مخدر یکی از منابع اصلی در آمد طالبان شمرده می شود، اما طالبان درغزنی از درآمد کشت و قاچاق مواد مخدر محروم اند و دست رسی چندانی به کمک های سازمان یافته نهاد ها و رهبران قدرتمند گروه شان ندارند.

چون درغزنی عمدتا به دلائل آب و هوای متفاوت، مواد مخدرکشت نمی شود و از نظر جغرافیایی نیز در جایی نیست که مسیر عمده ترافیک و قاچاق مواد مخدر باشد.

ازسوی دیگر، غزنی با برخی کشورهای همسایه افغانستان که به حمایت از گروه طالبان متهم هستند، مرز مشترک ندارد و دست طالبان این منطقه از کمک های سازمان یافته تا حدی کوتاه است.

گزارشها متعدد وجود دارد که طالبان هر ازگاهی درغزنی تاجران محلی، صاحبان پمب بنزین ها، فروشگاه های بزرگ و صاحبان هتل ها را مجبور کرده اند که به طالبان پول بدهند یاهم روستائیان را وادار کنند که برای طالبان پول جمع آوری کنند.

در مواردی هم دیده شده که طالبان بخشی ازمحصولات زراعتی کشاورزان فقیر را به نام"عشر" به افراد گروه خود اختصاص داده اند. درشرایط کنونی که خشکسالی های دوامدار، آمار بلند فقر و بیکاری، روستائیان را با مشکلات جدی مواجه کرده، بدون شک پرداخت پول به طالبان و تامین هزینه افراد مسلح باری نیست که برداشتن آن برای مدت طولانی ممکن باشد.

خانه های مردم پناه گاه طالبان

درجریان نا امنی های سالهای گذشته در غزنی، شمار قابل ملاحظه ای از غیرنظامیان کشته و زخمی شدند. بمباران نیروهای خارجی، مین های کنار جاده و شلیک راکت های بی هدف، زندگی را برای بسیاری ازساکنان محل دشوار کرده و آرامش را از خواب غیر نظامیان دردل شب نیز ربوده است.

اوایل بهار امسال وقتی با محمد رازق یکی ازساکنان ولسوالی خوگیانی ولایت غزنی در مورد وضعیت امنیتی پرسیدم، حکایت های دردناکی داشت.

محمد رازق می گفت دراین اواخر، بیشتر ازدست طالبان به "تکلیف" (عذاب) شده ایم، چون طالبان حالا کمتر ازمحلات عمومی مثل مسجد استفاده می کنند. بسیاری ازافراد طالبان از محلات عمومی همانند مساجد توسط نیروهای خارجی شناسایی شده و بعدا کشته و زخمی شده اند. ازین جهت طالبان ترجیح می دهند درخانه های مردم مستقر شوند، تا ازچشم نیروهای خارجی به دورباشند.

محمد رازق می گفت:" طالبان اغلب به زور وارد خانه های مردم می شوند و ساکنان محل را وادار می کنند که به آنها غذا بدهند. این باعث می شود که خانواده ها اصلا آرامش نداشته باشند وگاهی هم قربانی درگیری طالبان با نیروهای دولتی و یا نیروهای ناتو شوند".

گزارشهایی وجود دارد که طالبان درمواردی برای نگهداری افرادی که به گروگان می گیرند، ازخانه های مردم استفاده کرده اند.

یک مرد کهنسال که در سال 2011 مدتی را درغزنی زندانی طالبان بود. می گفت او درطول این مدت درخانه های مردم نگهداری می شد وگاهی خوب احساس می کرد که صاحب خانه از بودن او طالبان به شدت عذاب می کشد. حالا به نظرمی رسد این مهمان شدن های نا خواسته طالبان، کاسه صبر شماری از روستائیان غزنی را لبریزکرده است.

در مناطقی از غزنی که طالبان در آن نفوذ داشته اند در سالهای اخیر، مدارس بسته بوده و پروژه های بازسازی در آنجا عملی نشده است.

طعم شیرین آموزش

در حالی که در بخش هایی از ولایت غزنی به دلیل نغوذ طالبان مدارس بسته اند، دربخش های دیگر این ولایت که عمدتا مناطق هزاره نیشن اند، مدارس در سالهای اخیر نه تنها باز بوده بلکه شمار زیادی از مدارس باز سازی شده و رقابت جدی و سختی برای آموزش جریان دارد.

در مناطق عمدتا هزاره نشین غزنی، مدارس دخترانه نیز باز بوده و رقابت جدی برای آموختن میان نوجوانان و جوانان جریان دارد

آوازه رشد آموزش و پرورش و شوروشوق تحصیل از بخش دیگر همین ولایت بسیار بلند است. سالانه چند هزار نفر از این مناطق به دانشگاه ها راه می یابند، بورس های تحصیلی می گیرند و با دست یافتن به فرصت های شغلی جدید وارد کار و زندگی متفاوت شده اند.

همین دانش آموزان و جوانان علاقه مند تحصیل، همه روزه ازمسیری در رفت و آمد هستند که طالبان مدارس آنجا را بسته و جوانان ازآموزش محروم اند. به نظرمی رسد حالا طعم شیرین آموزش در همسایگی دانش رسد حالا طعم شیرین آموزش در همسایگی دانش آموزان محروم ازتحصیل، ساکنان مناطق نا امن را وا داشته تا در برابر گروه های مسلح که مانع تحصیل جوانان و نوجوان در این مناطق شده اند، اقدام کنند.

طالب وغیرطالب شناخته نمی شوند

به هرحال، در شرایط نا روشن غزنی، هنوز امید واری هایی نسبت به بازگشت آرامش و امنیت بسیار بالا نیست. اگر درغزنی از مردم در مورد وضعیت امنیتی پرسیده شود. بسیاری ها این اصطلاح را به کار می برند که "طالب وغیرطالب" شناخته نمی شود.

درجریان سالهای اخیرگروه های مختلف مسلح دست به گروگان گیری و سرقت های مسلحانه زده اند که گاهی تمامی این گروه ها به نام طالب یاد شده اند.

ده‌ها تن ازکارمندان نهادهای خارجی، ماموران دولت و حتی افراد عادی در سالهای اخیر در غزنی به گروگان گرفته شده اند. و بسیاری از آنها با پرداخت پول دوباره آزادشده اند.

اخیرا وقتی گروگان گیری در مسیر راه های منتهی به ولایت غزنی شدت گرفته بود ریش سفیدان برخی از مناطق جلساتی برگزار کردند و ابلاغ کردند که هر منطقه افراد مسلح محل خود را کنترل کنند.

گروگان‌گیری، سرقت های مسلحانه و ایجاد نا امنی توسط گروه های مسلحی که مشخص نیست ارتباطی با طالبان دارند یا نه اما از نام این گروه استفاده می کنند، عامل دیگری است که سبب شده است مردم علیه طالبان برخیزند.

 

صفحه قبل 1 ... 191 192 193 194 195 ... 312 صفحه بعد

آخرین مطالب

ابربرچسبها

خبرنامه

با واردکردن آدرس ایمیل تان در کادر زیر آخرین کتابها را در ایمیل تان تحویل بگیرید :

لطفا اول ایمیلتان .wwwنگذارید .