تبلیغات
تبلیغات
آمار بازدید
کل بازدید :
افراد آنلاین :
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
<-PollItems->
<-PollName->
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 17424
بازدید هفته : 151827
بازدید ماه : 169871
بازدید کل : 959755
تعداد مطالب : 3740
تعداد نظرات : 98
تعداد آنلاین : 1
تبلیغات
نخستین جشنواره ی فیلم های مستند کوتاه پولیس در ولایت کابل گشایش یافت.
در این جشنواره که مقام های بلند پایه ی دولتی حضور داشتند چگونگی کار کردهای روزمره ی پولیس را به نمایش گذاشته شد.
هدف از برگزای این جشنواره به دست آوردن اعتماد مردم به پولیس گفته شده است.
شرکت کنندگان این جشنواره می گویند که پیام نمایش این گونه فیلم های مستند کوتاه می تواند دیدگاه مردم را به پولیس تغییر دهند و نیز تاثیرات مثبتی را در ذهن و افکارشان به وجود آورند.
این شرکت کنندگان می افزایند که نمایش فیلم های این جشنواره می تواند هویت پولیس را که در جنگ های سال های گذشته آسیب پذیر شده اند جبران کنند و اعتماد مردم را نیز در برابر نیروهای امنیتی بیشتر سازند.
گفتنی است فیلم های کوتاه این جشنواره به مدت 3 روز در کابل به نمایش گذاشته می شود که چگونگی زندگی پولیس را بیان می کنند.
بر اساس گزارش رسیده از ولایت فراه لحظاتی قبل چهار مهاجم انتحاری وارد ساختمان مقام ولایت شده و پس از کشتن چند سرباز امنیتی ، یک انتحار کننده خود را در داخل سالون کنفرانس ولایت فراه انفجار داده است.
در حال حاضر درگیری میان قوای امنیتی و انتحار کننده گان جریان دارد
طرح افزودن رخصتی روز 18 سنبله در قانون کار که از سوی حکومت به مجلس نمایندگان پیشنهاد شده بود با تعدیل در متن آن از سوی اعضای مجلس تصویب شد.
در طرح پیشنهادی حکومت آمده بود که روز 18 سنبله روز شهادت احمد شاه مسعود، قهرمان ملی کشور و روز شهید رخصتی عمومی شده است اما اعضای مجلس نماسندگان 18 سنبله را تنها به نام روز شهدا مسما و با حذف نام قهرمان ملی از متن آن با اکثریت آرا تصویب کردند.
با این حال این اقدام مجلس با واکنش جبهه ملی افغانستان روبه رو شده است.
کشورهای عضو جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی تا سه سال دیگر از پناهجویان افغانستانی در این کشورها حمایت می کنند.
وزیر مهاجرین و عودت کنندگان با ابراز این مطلب دستاوردهای نشست ژنوا را برای حضور پناهجویان افغانستانی را دیگر کشورها بسیار مهم می دانند.
وزیر مهاجرین و عودت کنندگان از دستاورد نشست ژنوا سخن می زند و می گوید که در این نشست کشورهای جهان تعهد کرده اند تا پناهجویان افغانستانی را حمایت کنند.
وزیر مهاجرین و عودت کنندگان می گوید که افغانستان راهبردی را نیز برای بهبود آموزش پناهجویان و دسترسی آنها به سهولت ها در کشورهایی که در آن به سر می برند، به نشست ژنوا پیشنهاد کرده است.
به گفته وزیر مهاجرین و عودت کنندگان در حال حاضر7/4 میلیون افغانستانی که شناسنامه دارند، در پاکستان پناهجو هستند و یک میلیون دیگر بی شناسنامه در این کشور به سر می برند.
هک کلمه ای است با معنایی بسیار گسترده. رسانهها دوست دارند آن را یک چیز وحشتناک معرفی کنند که توسط آدم های باسواد و معمولا دارای نیت منفی استفاده می شود و کسانی که چندان از ماجرا سر در نمی آورند فکر می کنند هکر یک موجود خطرناک و بدذات است که اگر بخواهد می تواند به هر اطلاعاتی دسترسی پیدا کند.
هک کردن در دنیای امنیت کامپیوتر، به معنی پیدا کردن نقاط ضعف امنیتی یک سیستم و استفاده از آن برای نفوذ به آن سیستم است. عقیده عمومی این است که انجام اینکار نیاز به سواد کامپیوتری بالا دارد ولی واقعیت امر تا حدی متفاوت است. یک هکر ممکن است با داشتن سواد خیلی خیلی بالا بتواند چیزهایی را در سیستم ها کشف کند که پیش از این توسط دیگران دیده نشده ولی در اکثر موارد چنین هکری سوادش را صرف دزدیدن اطلاعات نمی کند. کسانی که به سراغ دزدی اطلاعات میروند (که سود مالی و اعتباری کمی هم دارد) معمولا کسانی با سواد بسیار کمتر هستند که از ابزارهایی که نفر اول ساخته، استفاده می کنند. خود هکرهای حوزه امنیت کامپیوتری برای تفکیک کردن این گونهها از یکدیگر، از اصطلاحات مختلفی استفاده می کنند که در اینجا با هم نگاه سریعی به آن می اندازیم. البته پیش از آن لازم به ذکر است که برای برخی از هکرهای واقعی (از جمله اریک ریموند) کلمه هکر کلمهای ارزشمند است که اطلاق آن به دزد اطلاعات، درست نیست. این افراد اصرار دارند که برای اشاره به کسانی که بدون سواد فقط به دنبال دزدیدن اطلاعات دیگر یا آزار بقیه هستند باید کرکر نامیده شوند.
هکرهای کلاه سفید، کسانی هستند که به سیستم ها نفوذ می کنند اما بدون نیت بد. دلیل کار آنها معمولا بررسی امنیت سیستم ها است - چیزی که در جامعه امنیت کامپیوتری به آن تست نفوذ می گویند. این افراد ممکن است با شرکت های قراردادی برای کشف نقاط ضعف سیستم آنها ببیندند و تلاش کنند تا با رعایت کلیه اصول «هک اخلاقی» به سیستم آنها نفوذ کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این تلاش برای نفوذ محدود به اینترنت نیست و ممکن است آنها سعی کنند با تلفن زدن به یکی از کارمندان و جا زدن خود به جای رییس شرکت، پسوردهایی را به دست بیاورند یا حتی طناب و قلاب در دست بگیرند و شبانه سعی کنند به سرورهای دسترسی فیزیکی پیدا کنند. در دنیای امنیت داشتن دسترسی فیزیکی به یک سرور برابر داشتن تمام احتیارات روی آن سرور است.
هکر کلاه سیاه در مقابل هکر کلاه سفید قرار دار و کسی است که برای سود شخصی یا نیتهای غیراخلاقی دست به نفوذ به سیستمها میزند. این همان شخصیتی است که معمولا در فیلمهای هالیوودی و رسانهها از هکر به نمایش گذاشته میشود. معمولا بخش بزرگی از این نفوذ وابسته به اشتباهات انسانی کاربران است. مثلا انتخاب سال تولد یا شماره تلفن به عنوان پسورد دعوت یک هکر کلاه سیاه است به نفوذ به یک سیستم. دوران طلایی این هکرها دهه هشتاد میلادی بود که سیستمهای کامپیوتری تازه در حال گسترش بودند اما امروزه اقتصاددانها تخمین میزنند دیگر کسی نمیتواند از این راه دارای درآمد قابل قبولی باشد و با پیشرفت سیستمهای امنیتی، دیر یا زود این افراد دستگیر و دچار مشکلات جدی خواهند شد.
خاکستری ترکیبی است از سیاه و سفید. یک هکر کلاه خاکستری معمولا چیزی بینابین هکرهای کلاه سیاه و کلاه سفید است. برخی از آنها در اینترنت چرخ میزنند و وضعیت امنیتی سایتها و سرورهایی که به آن میرسند را چک میکنند اما فقط به نیت یاد گرفنت چیزهای جدید یا کنجکاویهای فنی. این افراد گاهی با کشف یک مشکل، آن را به مدیران سیستم مورد بررسی اطلاع میدهند و حتی گاهی پیشنهاد همکاری برای حل مشکل را نیز با این گزارش همراه میکنند.
هکر نخبه یا الیت، هکری است که در بین هکرهای دیگر اعتبار اجتماعی بالایی دارد. این فرد معمولا مشکلات امنیتی تا به امروز ناشناخته را کشف میکند و با گزارش آنها ثابت میکند که واقعا به چیزی دست پیدا کرده که پیش از این ناشناخته بوده. آپدیتهای سیستمعاملها معمولا محصول کشف و گزارش مشکلات توسط این هکرها هستند.
در مقابل یک هکر واقعی، بچه اسکریپتی کسی است که با دانلود و اجرای برنامهها و اسکریپتهایی که افراد باسواد نوشتهاند سایتهای با امنیت ضعیف و دارای مشکلات ایمنی شناخته شده را پیدا کرده و به آنها نفوذ میکند. این بچهها معمولا سواد چندانی ندارند اما دوست دارند هکر به نظر برسند. خطر اصلی که این افراد را تهدید می کند «جلو افتادن از خود» است. آنها میتوانند صفحه اول یک سایت مشهور که سرورهایش را به روز نکرده را به روز نکرده را با اجرای یک برنامه یا پیروی از چند راهنمای اینترنتی که در دسترس همه هستند عوض کنند و با اینکار در اطرافیان این احساس را به وجود بیاورند که آدم با سوادی هستند و در نتیجه دیگر هیچ وقت فرصت یا جرات پیدا نکنند که مفاهیم شبکه و کامپیوتر و سیستم عامل و ایمنی را از مرحله مقدماتی یاد بگیرند. سر و صدای این آدمها معمولا بیشتر از سوادشان است.
نوب یا نیوبی یا n00b کسی است که تجربه ای در هک ندارد. یک نوب ممکن است به سمت بچه اسکریپتی شدن سوق پیدا کند و هیچ وقت از هک چیزی نفهمد یا ممکن است با برخورد به جامعهای خوب، شروع به یادگیری مفاهیم از پایه بکند و بعد از مدتی به یک هکر واقعی و حتی یک هکر نخبه تبدیل شود.
هکر کلاه آبی کسی است که خارج از یک شرکت مشاوره ایمنی، در نرم افزارها به دنبال باگهای امنیتی میگردد و آنها را گزارش میکند. معمولا شرکتها برنامههایی را که نوشتهاند برای مدتی در اختیار این افراد میگذارند تا مشکلات احتمالی امنیتی آن قبل از عرضه به بازار کشف و حل شود.
این اصطلاح ترکیبی است از هک و اکتیویسم (فعالیت اجتماعی). هکتیویستها هکرهایی هستند که برای اعلام و تبلیغ عقیدهشان شروع به هک میکنند. هک آنها ممکن است به شیوه یک بچه اسکریپتی و مثلا با هدف تغییر صفحه اول یک سایت دولتی به شعار دلخواه این افراد انجام شود یا واقعا نفوذی باشد به یک سرور به منظور دسترسی به اطلاعات محرمانه یک دولت و انتشار آن به نفع دیگران یا حتی نوشتن یک برنامه برای دادن امکانات به افراد مختلف.
هزاران کیلوگرم مواد منفجره در ولایت هلمند کشف و ضبط گردید.
یک منبع ریاست عمومی امنیت ملی ولایت هلمند که نخواست نامش فاش شود گفته است که بیش از 9000 کیلوگرم مواد منفجره را در نتیجه ی یک عملیات ویژه کشف و ضبط کردند.
بر اساس این گزارش این مواد از منطقه ی جنگل از مرز پاکستان توسط ملا آقا ولی یک مسوول نظامی طالبان برای انجام اعمال تخریبی به منطقه بند تیمور این ولایت وارد شده است.
منبع می افزاید این نخستین بار است که قطعه ی عملیاتی 06و 170 این ریاست در منطقه ی بند تیمور از طریق زمین این عملیات را راه اندازی کردند.
مسوولان امنیتی ولایت هلمند می گویند که با کشف این محموله ی بزرگ مواد انفجاری یک برنامه ی بزرگ تروریستی و تخریبی را در این ولایت خنثی کردند.
افزایش قیمت تل در کشور سبب شده است تا شمار بیشتری از مردم در موترهایشان از گاز فشرده استفاده کنند.
هم اکنون 6 مرکز تعویض سیستم تل به گاز در سراسر کشور فعالیت دارد که روزانه بیش از 20 تن برای تعویض سیستم موترهایشان از تل به گاز به آنان مراجعه می کنند.
در این حال اداره ی محیط زیست می گوید روی طرحی کار می کنند که به زودی بتواند تعویض سیستم تل به گاز را منظم تر سازد.
هم اکنون 2 مرکز تعویض سیستم تل به گاز در کابل وجود دارد.
راننده ها می گویند که تغییر سیستم موتر ها از تل به گاز فشرده از یک طرف آلودگی هوا را در شهر کابل کاهش می دهد و از سویی دیگر هزینه ی کمتری نسبت به تل دارد.
این تلاش ها پس از آن صورت گرفت که اخیرا وزارت معادن نخستین دستگاه گاز فشرده را با ظرفین نزدیک به 20 هزار لیتر تن گاز در ولایت جوزجان مورد استفاده قرار داد.
با این حال اداره ی حفاظت از محیط زیست با استفاده از این اقدام می گوید طرحی را روی دست دارند که با عملی شدن آن استفاده از گاز فشرده به جای تل همگانی خواهد شد.
کابل یکی از شهرهای آلوده از لحاظ محیط زیستی است که بر بنیاد گزارش ها شمار تلفات ناشی از آلودگی هوا در این شهر نسبت به تلفات جنگ و حملات انتحاری دو برابر است.
اداره ی حفاظت از محیط زیست می گوید استفاده از گاز فشرده به جای تل در موتر ها می تواند میزان قابل توجه آلودگی ها هوا را به ویژه در شهر کابل کاهش دهد.
شماری از نمایندگان مجلس وزارت امور داخله را در امر اجازه ی حمل سلاح برای اعضای این مجلس به بی عدالتی متهم می کنند.
این نمایندگان می گویند که مقام های وزارت امور داخله در برابر اعضای شورای ملی برخورد دو گانه دارند.
به گفته ی آنان وزارت داخله برای یک وکیل پارلمان اجازه ی حمل 1 یا 2 میل سلاح را داده و برای شماری دیگر اجازه ی حمل نزدیک به 30 میل سلاح را داده است اما وزارت داخله این گفته هارا بی بنیاد می داند.
احمد ضیا مسعود رئیس جبهه ی ملی افغانستان از همه ی نخبگان و شخصیت های سیاسی و جهادی کشور می خواهد تابر اراده ی استوار با هراس افگنی و پیکار با طالبان آماده باشند.
وی هشدار داد که هرگونه سهل انگاری در کار مبارزه با هراس افگنان و طالبان به بهای جان شخصیت های بزرگ و بهای وحدت ملی مردم افغانستان تمام خواهد شد.
سران جبهه ی ملی در یک گردهمایی در شهر میمنه شرکت کردند.
در این گردهمایی رئیس جبهه ی ملی طالبان را مزدور می نامد و روند گفتگوهای صلح را با طالبان یک روند کاذب می گوید.
رئیس جبهه ی ملی افغانستان ابراز امیدواری می کند که با تایید و پشتیبانی مردم پس از سال 2014 میلادی و انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان یک تحول سیاسی بزرگ به وجود بیاید تا این جبهه توانسته باشد که اوضاع را بگونه ای فراهم سازد که مشارکت سیاسی مردم را تضمین کند.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که هنوز هم در بخش هایی از شمال کشور نگرانی هاو تهدیدهای امنیتی وجود دارند.
وزیر امور داخله ی کشور با تاکید بر این مطلب می گوید که شمار نیروهای پولیس در شمال کشور افزایش یافته است و به زودی در بخش هایی از کشور پولیس محلی نیز ایجاد خواهد شد.
وی تاکید می ورزد که ایجاد پولیس محلی در شمایر از بخش های کشور پیامدهای خوبی داشته است.
وزیر امور داخله که به ولایت بلخ رفته است با آن که اوضاع امنیتی بخش های شمال کشور را در مقایسه با گذشته بهتر دانسته ، اما از وجود نگرانی ها و تهدیدهای امنیتی در بخش هایی از کشور سخن می گوید.
به گزارش طلوع،در این حال ریس شورای ولایتی بلخ از وجود فساد گسترده در میان پولیس کشور انتقاد می کند.
از سویی هم وزیر امور داخله از اوضاع بد زندان ها در ولایت های بلخ و سرپل نگران است و از آغاز تلاش ها برای پایان دادن مشکلات زندانیان در این ولایت ها خبر میدهد.
این در حالی است که چندی پیش مسوولیت نگهداری از زندان های کشور از وزارت عدلیه به وزارت داخله واگذار شده است.
در میان رقابت تلفن های هوشمند، تلفن های ساده و ارزان هم طرفداران خودش را دارد. بنابراین نوکیا همچنان سعی می کند این بازار را در اختیار داشته باشد و امروز دو تلفن جدید به نام های 110 و 112 معرفی کرده است.
اینها تلفن هایی دو سیم کارته هستند و با قیمت ارزان وارد بازار می شوند. البته روی آنها می توانید اینترنت هم داشته باشید و نوکیا می گوید از سرویس فشرده سازی اطلاعات ابری استفاده می کند که حجم انتقال اطلاعات را تا ۹۰ درصد کم می کند و سبب می شود پول اینترنت کمتری پرداخت کنید.
یک دوربین VGA هم روی آنها قرار گرفته تا حداقل خوشحال باشیم امکان عکس برداری با آنها وجود دارد. نمایشگر این دو مدل ۱.۸ اینچی است و امکان اتصال به شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر هم روی آنها وجود دارد.
با وجود اینکه تلفن های ساده ای هستند اما شاید دو سیم کارته بودن سبب بشود بخواهید آنها را با قیمت ۳۵ و ۳۸ یورو تهیه کنید.
04 | |
![]() بیماریهای ارثی از مهمترین بیماریهای کنونی بشر است. با موفقیتهایی که در راه کنترل و حتی ریشهکنی بیماریهای عفونی به دست آمده است توجه دانشمندان به پیشگیری و کنترل بیماریهای ارثی معطوف شده است. از آنجایی که این بیماریها از پدر و مادر به فرد منتقل شده و اکثرا در نسلهای قبل به صورت نهفته وجود دارند سابقه خانوادگی اهمیت زیادی دارد، از این رو آموزش عمومی اهمیت زیادی در عدم بروز بیماری در نسلهای بعدی دارد.بیماری تالاسمی یا کمخونی مدیترانهای از مهمترین بیماریهای ارثی است که میتوان از بروز آن در نسلهای بعد جلوگیری کرد. این بیماری در اطراف دریای مدیترانه، خاورمیانه و جنوب شرقی آسیا شیوع بیشتری دارد. در کشور ما این بیماری در نواحی شمالی کشور استانهای گیلان و مازندران و استانهای جنوبی اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان بیشتر دیده میشود.تالاسمی به صورت نهفته در ۵-۱۰ درصد مردم ما وجود دارد که به این افراد حامل تالاسمی میگویند و این گونه افراد زندگی عادی داشته و بیمار تلقی نمیشوند. تنها نکته مهم در این افراد امکان انتقال این خصوصیت به فرزندان است و اگر دو نفر که هر دو این خصوصیت را دارند باهم ازدواج کنند ممکن است هر دو این خصوصیت را به فرزند ان خود منتقل کرده در نتیجه بیماری تالاسمی (شدید) در فرزندان آنها بروزیابد.
تالاسمی نهفته فقط وقتی مشخص میشود که فرد خون خود را آزمایش کند.این کار که به موجب قانون اجباری است زوجین از طرف محاضر به واحدهای بهداشتی درمانی از پیش تعیین شده مراجعه مینمایند و این واحدها آزمایشات لازم را برای ایشان از آزمایشگاههای مشخص درخواست میکنند. بعد از مشخص شدن پاسخ آزمایشگاهی این پاسخ به مرکز بهداشتی درمانی درخواست کننده عودت داده میشود و در آنجا توسط پزشک مشاور تفسیر میگردد و در صورتی که هر دو زوج برحسب آزمایشات انجام شده ناقل ژن تالاسمی باشند تحت مشاوره قرار میگیرند و توصیههای لازم را ضمن دریافت آگاهیهای مربوطه دریافت میدارند.مشکلات مهمی که در خلال اجرای برنامه در کشور مشاهده شده و برای رفع آن نیاز به کمک مردم است انجام عقد شرعی قبل از مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و تدارک مراسم و آگاه کردن فامیل و آشنایان از تصمیم به ازدواج پیش از مراجعه برای انجام آزمایشات بوده است. این مسائل باعث میگردد تا بسیاری از زوجین برخلاف صلاح زندگی خود و به دلایلی نظیر پخش کردن کارت مراسم در بین فامیل، خبردار شدن فامیل و آشنایان از تصمیم ایشان و رفت و آمد زوجین با یکدیگر و ... به توصیههای مشاورین خود به خوبی توجه ننمایند و تصمیم ناخواسته به ازدواج بگیرند و لاجرم خطر صاحب فرزند بیمار شدن را بپذیرند.امید میرود با افزایش آگاهی عموم جامعه بالاخص گروههایی که در آستانه ازدواج هستند و همچنین عاقدین محترم، عقدهای شرعی بدون ثبت قانونی و یا عقدهای شرعی و ثبت قانونی با تاخیر به حداقل برسد و زوجین با عنایت به مسائل فرهنگی موجود جامعه پیش از تدارک مراسم و قبل از آگاه نمودن آشنایان و فامیل از تصمیم خود برای ازدواج، به عنوان اولین قدم بعد از خواستگاری آزمایشات را به انجام رسانند. این موضوع باتوجه به اینکه امکان طولانی شدن روند آزمایشات از ۳ روز تا ۳ ماه وجود دارد بویژه اهمیت مییابد.امید است آن دسته از هموطنان عزیز که خواننده این مطلب هستند ضمن رعایت نکات ذکر شده اهمیت انجام به موقع آزمایشات را برای پیشگیری از نوزادان مبتلا به تالاسمی به دیگران بازگو نمایند. |