نرم افزار های موبایل

بازی های موبایل

دانلود بر اساس مدل گوشی

android نوکیا

ريگســـــــار

تبلیغات
تبلیغات
کمی توضیح



ريگســـــــــار تماس با ما zrigsar@yahoo.com
Admin


لینک دوستان
نویسندگان
آرشیو ماهانه
تبلیغات
تبلیغات
آمار سایت

    آمار بازدید
    کل بازدید :
    افراد آنلاین :



    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

    <-PollName->

    <-PollItems->

    آمار وب سایت:  

    بازدید امروز : 367
    بازدید دیروز : 21747
    بازدید هفته : 112053
    بازدید ماه : 130097
    بازدید کل : 919981
    تعداد مطالب : 3740
    تعداد نظرات : 98
    تعداد آنلاین : 1

تبلیغات

تبلیغات

استفاده تبليغاتي رقیب سارکوزی از افغانستان

 

 

رقيب ساركوزي در انتخابات رياست جمهوري فرانسه "خروج نظاميان فرانسوي از افغانستان" را شعار انتخاباتي خود براي پيروزي بر رقيب برگزيده است.

"فرانسوا اولاند" نامزاد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گفت که در صورت راه یافتن به ریاست جمهوری، نیروهای فرانسوی را در زودترین فرصت از افغانستان خارج خواهد کرد.

وی تأکید کرد که نیروهای کشورش به پایان مأموریت خود در افغانستان نزدیک شده‌اند.

این رقیب سرسخت نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فعلی فرانسه گفت: در صورت پیروزی، امسال تمامی سربازان فرانسوی را از افغانستان به کشور، فراخواهد خواند.

فرانسه در حال حاضر بیش از 3 هزار سرباز در افغانستان دارد و به نبرد خود با طالبان ادامه می‌دهد.

اواخر سال گذشته خورشیدی، با کشته شدن 17 سرباز فرانسوی از سوی یک سرباز افغانستانی، مرگبارترین سال برای این نیروها گفته شده است.

 

 

چاپ جدید کتاب همزبانی و بی‌زبانی

 

 

محمد کاظم کاظمی شاعر و نویسنده افغانستانی ساکن ایران در وبلاگ خود به معرفی کتاب «همزبانی و بی‌زبانی» پرداخت و از چاپ مجدد کتابش در نمایشگاه کتاب امسال خبر داد.

کتاب «همزبانی و بی‌زبانی» من به چاپ دوم رسید. این کتاب بار اول در سال ۱۳۸۲ توسط نشر عرفان چاپ شده و چند سالی بود که نایاب بود. چاپ جدید آن در زمستان ۱۳۹۰ توسط همان ناشر انجام شده است، با طرح جلدی تازه و مختصر اصلاحاتی در متن.

«همزبانی و بی‌زبانی» برای خودم از جهاتی مهم‌ترین کتابم است، یعنی اگر قرار شود همه کتابهایم نابود شود و فقط یکی از آنها باقی بماند، دوست دارم همین باشد. اهمیت این کتاب برای من در واقع به خاطر اهمیت موضوع آن است، یعنی بحث در مورد وضعیت زبان فارسی کشور ما و چالشهایی که این زبان با آن روبه‌روست و تصورات نابه‌جایی که در مورد آن وجود دارد.

یکی از این مباحث مهم، نام این زبان است. من در این کتاب با دلایل و شواهد مختلف از متون کهن و آراء دانشمندان امروز، نشان داده‌ام که «فارسی» و «دری» در واقع دو نام است برای یک زبان واحد، و حدود نیم قرن است که گروهی برای جداسازی ملل همزبان و تضعیف زبان فارسی، با این ترفند، زبان ما را دوپاره کرده‌اند. هم‌چنین در آنجا نشان داده‌ام که تا نیم قرن پیش، این زبان حتی در مجامع رسمی و علمی کشور ما نیز «فارسی» خوانده می‌شده است. این سخن شاید امروزه عجیب به نظر آید، ولی در این کتاب با شواهد و مدارک کافی ثابت شده است.

مشکل دیگری که ما داریم، چالشی است که میان همزبانان سه کشور بر سر مفاخر ادب و فرهنگ مشترک ما وجود دارد. ایرانیان غالباً این مفاخر را به خود اختصاص می‌دهند و مردم افغانستان از این بابت همیشه در کدورت و بدبینی به سر می‌برند. این یکی از گرههای کور است که در مناسبات میان فارسی‌زبانان وجود دارد. من در فصلی از این کتاب به تفصیل به این بحث پرداخته‌ام و برای مخاطبان ایرانیِ کتاب روشن کرده‌ام که این روش آنان نه مبنای منطقی دارد و نه از نظر عملی سودمند است. در آنجا روشن شده است که بر خلاف تصور غالب در ایران، زبان فارسی نه تنها در افغانستان رواج کامل داشته است، بلکه پیشینة این زبان در افغانستان بیشتر بوده است.

وقتی همزبانی کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان مسجل شود، این بحث قابل طرح است که چگونه می‌توان از ذخایر مشترک زبانی، برای بهسازی فارسی در این کشورها استفاده کرد. این موضوع فصلی دیگر از این کتاب است. در آنجا با شواهد و مثالهای بسیار، روشن شده است که فارسی‌زبانان این کشورها به این دادوستدها نیازمند هستند. بعضی راههای عملی دادوستدهای زبانی هم در آنجا نشان داده شده است.

وضعیت نابسامان زبان فارسی در افغانستان کنونی بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از دلسوزان و علاقه‌مندان این زبان، در پی راههایی برای نجات این زبان و حفظ اصالت و سلامت آن هستند. در فصلی مستقل از کتاب، به این موضوع پرداخته‌ام و راههای عملی آن را تا جایی که در توان من بوده است، بازنموده‌ام. در این فصل به بهسازی فارسی افغانستان از نظر آوایی، واژگانی، رسم‌الخط، استفاده از گویشهای زبانی و نیز تعامل ما با زبان پشتو پرداخته‌ام.

در انتهای کتاب، یک فرهنگ مختصر از واژگان غیرمشترک در فارسی امروز ایران و افغانستان تنظیم شده است تا دانسته شود که این تفاوتها نیز غالباً در حد معقول و منطقی است و نمی‌تواند مایه جدایی زبانها دانسته شود. در آنجا روشن شده است که بسیاری از واژگان که خاص فارسی ایران و یا افغانستان دانسته می‌شود و تصور بر آن است که در کشور دیگر رواج ندارد، برای عموم فارسی‌زبانان آشناست یا در پیشینة زبانی‌شان وجود داشته است.

 

 

نگرانی بان کی مون از جنایات آل خلیفه

 

 

در پی ادامه خشونت های نظامیان وابسته به رژیم آل خلیفه، دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی در این باره، روز جمعه از مسئولان این رژیم خواست حقوق بشر را رعایت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد، بان کی مون ضمن ابراز نگرانی از درگیری ها و خشونت های جاری در بحرین، از مقامات این کشور خواست تا حقوق بشر را در کشورشان رعایت کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان این مطلب که محاکمه زندانیان سیاسی در بحرین در دادگاهی عادل و علنی، حق تمام زندانیان است، از رژیم آل خلیفه خواست تا به حقوق اولیه معترضان احترام بگذارند.

همچنین بان کی مون نگرانی خود را از وضعیت جسمانی عبدالهادی الخواجه زندانی در بند رژیم آل خلیفه که مدتهاست دست به اعتصاب غذا زده است، اعلام کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد بار دیگر از مسئولان بحرین خواست تا هر چه زودتر به وضعیت کنونی الخواجه رسیدگی و قوانین حقوق بشر را درباره وی رعایت کنند.

ابراز نگرانی بان کی مون درباره وضعیت جسمانی عبدالهادی الخواجه در حالیست که پیشتر نیز علاوه بر سازمان ملل متحد سایر سازمان های مدافع حقوق بشر از رژیم آل خلیفه خواسته بودند تا به وضع وی رسیدگی کند.

علاوه بر بسیاری از سازمان ها و تشکل های مدافع حقوق بشر، دولت دانمارک نیز چندی پیش درباره وضعیت جسمانی الخواجه ابراز نگرانی کرد و آزادی فوری وی را خواستار شد اما این موضوع با مخالفت شدید منامه روبرو شد.

الخواجه که در دو ماه گذشته بیش از 10 کیلوگرم وزن کم کرده است، دارای ملیت دو گانه بحرینی و دانمارکی است.

 

 

سال آغاز برنامه هسته اي عربستان

 

 

خبرگزاری رویترز در مطلبی به قلم «آمنه بکر» نوشت، در شرایطی که بر اساس پیش بینی ها، به احتمال فراوان عربستان سال 2012 را سال آغاز برنامه هسته ای در این کشور قرار خواهد داد به نظر می رسد اگر واشنگتن و ریاض نتوانند در کوتاه مدت توافقنامه منع گسترش سلاح هسته ای را به امضا برسانند آمریکا قراردادهای چند میلیاردی با عربستان را از دست خواهد داد.
.
عربستان که تعدادی از بزرگ ترین میدان های نفتی و گازی جهان را در اختیار دارد در زمینه انرژی برق همچنان مشکلاتی دارد که این مشکلات بخش زیادی از سرمایه نفتی و گازی این کشور را در داخل هدر می دهد در نتیجه مسئولان این کشور راه رهایی از این مشکلات را تلاش برای ایجاد سوخت جایگزین در نیروگاه ها می دانند که ساخت رئاکتور های هسته ای از مهم ترین این راهکارهاست.

عربستان با این پیش بینی که نیاز داخلی انرژی برق از 45 گیگاوات کنونی به 120 گیگاوات در سال 2035 می رسد از سال 2010 به مسئولان منطقه موسوم به « شهر انرژی هسته ای و سوخت های قابل تجدید ملک عبدالله» ماموریت داد تا راهکارهایی را برای کاهش وابستگی به نفت و گاز بررسی کنند.

ریاض تاکنون توافقنامه های هسته ای با چند کشور دارای فناوری هسته ای از جمله آمریکا، روسیه، فرانسه، کره جنوبی، چین و آرژانتین امضا کرد اما به نظر می رسد این کشور برای رسیدن به هدفش نیازمند سرعت عمل در افتتاح اولین رئاکتور هسته ای آن هم تا سال 2020 است.

تلاش عربستان برای رسیدن به فناوری هسته ای در تولید انرژی، در شرایطی است که شرکت های آمریکایی برای مشارکت در ساخت تاسیسات هسته ای خلیج فارس، در مناقصه امارات که سال 2009 برگزار شده بود شرکت کردند اما این مناقصه را به کنسرسیومی از کره جنوبی واگذار کردند و این بار هم انتظار می رود این داستان در عربستان تکرار شود.

بر اساس فصل 123 قانون انرژی هسته ای آمریکا، این کشور قبل از امضای هر نوع قرار دادی برای همکاری هسته ای با کشورهای دیگر باید با آن کشور توافقنامه منع گسترش هسته ای به امضا برساند اما چنین توافقنامه ای هنوز با عربستان امضا نشده است.

بر اساس تلکس منتشر شده در ویکیلیکس سفارت آمریکا در عربستان در سال 2009 نوشته بود اگر عربستان بزرگ ترین طرح هسته ای خود را در غیاب آمریکا آغاز کند این امر می تواند در کوتاه مدت تهدیدی برای منافع واشنگتن در منطقه به شمار آید.

 

 

ساخت باريك‌ترين ساختمان جهان

 

 

مهندسان پولند دست به ساخت آپارتماني زده‌اند كه به گفته آنها، باريك‌ترين ساختمان جهان خواهد بود.

با وجود عرض 152 سانتيمتري اين ساختمان، يك اتاق خواب، سالن و آشپزخانه و دستشويي در آن وجود دارد.

چارچوب فلزي اين سازه در حال حاضر ساخته شده و مي‌توان آن را به سادگي در فواصل خالي ميان ساختمان‌ها قرار داد.

براي حركت در اين ساختمان به دليل تنگ بودن آن به جاي پله از نردبان استفاده مي‌شود.

هر كدام از طبقات حدود 12 متر بوده و يك اتاق در هر طبقه اين آپارتمان وجود دارد. اين ساختمان قرار است در ميان بلوكهاي آپارتماني و يك برج در ورشو قرار گيرد.

اين مهندسان با موانع اداري كمي براي كار خود روبه‌رو بوده و اميدوارند بتوانند در ماه ژوئن از اين خانه رونمايي كنند.

تنگ‌ترين آپارتمان رسمي جهان كه «Wedge» نام داشته در جزيره كومبرائه بزرگ در اسكاتلند واقع بوده و بخش جلويي آپارتمان تنها 119سانتيمتر است.

به گفته تيم پولندی، ساختمان آنها از نظر طول مي‌تواند ركورد باريك‌ترين را ثبت كند.

 

 

کشور اتریش چقدر طلا دارد؟

 

 

در مورد میزان ذخایر طلای اتریش كسی اطلاعات دقیقی در دست ندارد، تنها چیزی كه رسما اعلام شده ، این است كه بانك مركزی اتریش دارای 280 تن طلا است.

روزنامه اتریشی 'پرسه' در گزارشی در این خصوص نوشت: روسای بانك مركزی با علاقه در مورد نرخ تورم و كاهش قیمتها صحبت می كنند، اما در خصوص طلا خیر.

این روزنامه افزود: در مورد طلای اتریش كسی اطلاعات دقیقی در دست ندارد، نه مشخص است كه كجا انبار شده اند، چه مقدار هستند و نه اینكه آیا به لحاظ فیزیكی هنوز موجودند؟

پرسه در عین حال نوشت: تنها چیزی كه رسما اعلام شده است، این است كه بانك مركزی اتریش دارای 280 تن طلا به ارزش تقریبا 11 میلیارد یورو است كه 60 درصد كل ذخائر ارزی را شامل می شود.

این روزنامه تصریح كرد: البته اینكه این طلاها دقیقا كجا نگهداری می شوند، فاش نمی شود. فقط می توان گفت كه بخش اعظمی از ذخایر طلا در خارج از كشور هستند، بخصوص در گاوصندوقهای ذخائر فدرال نیویورك. در كنار لندن و زوریخ، نیویورك كه یكی از مراكز داد و ستد طلا است، از طلاهای اروپایی انباشته شده است.

پرسه افزود: با توجه به بحران یورو و عدم اطمینان به سیستم مالی، بسیاری به این موضوع اعتراض دارند از جمله 'گرگور هوخ رایتر اقتصاددان' اتریشی می گوید: 'ذخائر ارزی، ذخائر مردمی هستند و ذخائر مردمی باید بخش اعظمش در مرزهای داخلی نگهداری شوند. ما در حوزه ارزی زندگی می كنیم كه چندان با ثبات نیست. از این رو باید احتیاط كرد.'

 

 

یوسف رضاگیلانی وادار به استعفا می شود؟

 

 

دادگاه عالي پاكستان، يوسف رضا گيلاني را به جرم عدم رسيدگي به پرونده‌هاي فساد در دولتش، محكوم كرد؛ اقدامي كه سرانجام مي‌تواند به كناره‌گيري گيلاني از مقام نخست وزيري منجر شود.

به نوشته روزنامه داون پاكستان، دادگاه عالي پاكستان تصميم گرفت كه يوسف رضا گيلاني، نخست وزير پاكستان را براي مدت شش ماه زنداني نكند. طبق قوانين پاكستان هر محكوميتي براي نخست وزير به معناي عدم صلاحيت وي براي در دست داشتن سمتش محسوب مي‌شود.

اين محكوميت در حالي مطرح شد كه حزب حاكم مردم پاكستان تحت نظارت گيلاني و آصف علي زرداري، رييس جمهوري پاكستان به شدت متزلزل شده و رهبران اپوزيسيون خواستار استعفاي گيلاني شده‌اند.

اين حكم مربوط به پرونده زرداري و همسر سابقش (بي نظير بوتو) مي‌شود كه در سال 2003 در سوئيس به طور غيابي محكوم شدند. در اين پرونده، زرداري و همسرش به دريافت پورسانت از شركت‌هاي سوئيسي در زمان دولت بوتو در دهه 1990 متهم بودند. آنها فرجام خواهي كردند و در سال 2008 اين اتهام به درخواست دولت پاكستان رفع شد. حال يوسف رضا گيلاني، به نافرماني از حكم دادگاه عالي پاكستان براي باز كردن پرونده زرداري متهم و محكوم شده است.

 

 

خانواده بن لادن شبانه عازم عربستان شدند

 

 

دولت پاکستان شب گذشته اعضای خانواده رهبر معدوم القاعده را با یک فروند هواپیمای اختصاصی رهسپار عربستان سعودی کرد.

شب گذشته یک فروند هواپیمای اختصاصی وارد فرودگاه بین‌المللی اسلام‌آباد شد و پس از چند ساعت اعضای خانواده بن لادن را به عربستان سعودی انتقال داد.

اعلامیه وزارت خارجه پاکستان حاکیست که اعضای خانواده بن لادن بنا به خواسته خود عازم عربستان سعودی شده‌اند.

پس از کشته شدن اسامه بن لادن در 11 ماه پیش در منطقه‌ای در نزدیکی پایتخت پاکستان، اعضای خانواده همراه وی تا اکنون در اسلام‌آباد و تحت نظر سازمان امنیتی این کشور بسر می‌بردند.

در تاریخ 2 می سال گذشته اسامه بن لادن طی یک عملیات ضربتی توسط نیروهای آمریکایی در "ابیت‌آباد" در ایالت خیبرپختونخواه کشته شد.
دادگاهی در پاکستان خانواده اسامه بن لادن رهبر معدوم القاعده را به جرم ورود غیر قانونی به پاکستان، اقامت غیر قانونی و مخفی کردن بن لادن به 45 روز بازداشت و پرداخت 10 هزار روپیه جریمه نقدی محکوم کرد.

 

 

دوستـی با ایـن اشـخاص را به هم بزنیـد

 

 


همه ما دوست داریم باور کنیم که نزدیکان مان آدم‌هایی متعادل، شاد و دارای ذهنی سالم هستند اما بارها پیش آمده که متوجه شدیم واقعیت غیر از این است. تصور کنید یکی از بهترین روزهای زندگی تان را آغاز کرده اید و خدا را برای همه زیبایی‌ها و نعمت‌هایش شکر می‌کنید که ناگهان رویارویی با یکی از آشنایان بلافاصله شما را از عرش به زیر می‌آورد. حتی اگر انسانی خوشبین و مثبت باشید، در کنار چنین اشخاصی منفی خواهید شد. از بدترین نوع شخصیت‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد که باید از آنها دوری کرد:

خودشیفته ‌ها
این افراد شدیدا حس خودبزرگ بینی دارند و چنین می‌پندارند که دنیا گرد آنها می‌چرخد. این افراد مانند کنترل گرها موذی و حیله گر نیستند و تا حدی آشکار خواسته‌های خود را بیان می‌کنند. گاهی به نظر می‌رسد باید به آنها گفت: "فقط خودت مهم نیستی که!" این افراد فقط خواسته‌های خود را در نظر می‌گیرند و نیازهای شما به باد فراموشی گرفته می‌شود. در این رابطه شما احساس یاس و سرخوردگی پیدا می‌کنید. آنها چنان انرژی شما را صرف خواسته‌ها و امیال خود می‌کنند که دیگر چیزی برای خودتان باقی نمی‌ماند.

منفی گراها

این دسته قادر به درک خوبی‌ها و شادی‌ها نیستند. اگر به آنها بگویید که امروز روز بسیار قشنگی است حتما از اتفاق ناگوار قریب الوقوعی خبر می‌دهند؛ اگر از موفقیت امتحان میان ترم خود خبر دهید، در مقابل از سختی امتحانات نهایی به شما هشدار می‌دهند. آنها شادی را نابود می‌کنند. دید مثبت شما به زندگی جای خود را به بدبینی و منفی بافی می‌دهد. قبل از آنکه متوجه شوید، منفی گرایی در ذهن و روح شما جایگزین شده و همه شادی‌ها پشت شیشه‌های خاکستری پنهان می‌شود

افرادی که همیشه در مورد دیگران قضاوت می‌کنند

مواردی که شما زیبا و دلفریب می‌بینید، به نظر این افراد عجیب و غیرجذاب است. اگر شما نظر جدیدی را جالب بدانید، این افراد آن را به کل اشتباه می‌شمارند. اگر شما سلیقه دوستی را ستایش کنید، آنها آن را بد یا مایه نگرانی قلمداد می‌کنند. افراد همیشه قاضی تقریبا مانند منفی گراها هستند. اگر قسمت اعظم وقت خود را با اینگونه افراد بگذرانید، طولی نمی‌کشد که شما هم یکی از آنها خواهید شد.

خود رای‌ها

تخصص این عده کنترل دیگران به نفع خودشان است؛ و ممکن است چنان مهارتی هم داشته باشند که شما اصلا متوجه کنترل آنها نشوید تا زمانی که دیگر دیر شده است. این افراد نقطه ضعف‌های شما را پیدا می‌کنند و از این طریق به خواسته‌های خود می‌رسند. این افراد باورها و اعتماد به نفس شما را هدف قرار می‌دهند. این افراد راهی برای اجبار شما به انجام کاری پیدا می‌کنند که لزوما انجام نمی‌دهید و به این ترتیب شما احساس هویت، اولویت‌های شخصی و توانایی درک واقعیت مساله را ازدست می‌دهید و به ناگاه دنیا حول محور خواسته‌ها و اولویت‌های آنها قرار می‌گیرد.

همیشه ناامیدها

اگر طرح جدید و بکری داشته باشید، همیشه ناامیدها به شما اطمینان می‌دهند که با شکست روبه رو خواهید شد؛ و زمانی که موفق می‌شوید، شما را دلتنگ و افسرده می‌کنند. اگر رویایی در سر داشته باشید، هشدار می‌دهند که دستیابی به آرزویتان غیرممکن است.

این افراد "آنچه هست" را باور دارند و نسبت به "آنچه خواهد شد" مشکوک و ناامید هستند. معاشرت با این افراد موجب می‌شود خودباوری و اعتماد به نفس خود را به راحتی از دست بدهید. در حالیکه پیشرفت و تغییر فقط نتیجه نوآوری و بدعت گذاری است، رویای ناممکن‌ها و تلاش برای دستیابی به دوردست‌ها.

آنهایی که نمی‌توانند صممیمی‌ شوند

در کنار این افراد هیچگاه حس صمیمیت و راحتی نخواهید کرد؛ داستانی خنده دار تعریف می‌کنید اما آنها فقط لبخندی مودبانه تحویل می‌دهند. در پی بی توجهی آنها، شما غمگین و افسرده می‌شوید. یکی از مهیج ترین اتفاقاتی را که برایتان پیش آمده تعریف می‌کنید اما آنها فقط سرسری سر خود را تکان می‌دهند. روابط این دسته افراد مبتنی بر معیارهای سطحی و بی معنی است. زمانی که شما واقعا به یک دوست نیاز دارید، آنها نیستند. زمانی که نیازمند انتقادی سازنده هستید، از همانی که هستید تعریف می‌کنند و اگر حمایت بخواهید، شما را محکوم به شکست می‌دانند.

حرمت شکن‌ها

این افراد در بدترین زمان و به بدترین شکل ممکن حرفی می‌زنند یا کاری انجام می‌دهند؛ در یک کلمه حرمت نگاه نمی‌دارند. شاید این فرد کسی باشد که به او اعتماد کرده بودید اما او از این اعتماد سوءاستفاده کرده و رازتان را برملا می‌کند. شاید یکی از نزدیکان تان باشد که در کارهایی که به او ارتباط ندارد دخالت می‌کند، یا شاید همکاری باشد که رفتاری تحقیرآمیز پیشه کرده است.

آنهایی که همیشه متوقع هستند

هیچ وقت نمی‌توان این افراد را راضی و خوشحال نگه داشت. آنها قدر شما را نمی‌دانند و خواسته‌هایشان غیرواقعی و نامعمول است؛ همیشه دنبال مقصر جلوه دادن شما هستند و هرگز مسوولیت چیزی را خود قبول نمی‌کنند.

 

 

 

حامد کرزی اعتماد نامه سفیر جدید ایران را پذیرفت

 

 

حامدکرزی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان اعتماد نامه "ابوالفضل ظهره وند" سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران را طی مراسم تشریفاتی پذیرفت.

در مراسم تقدیم اعتماد نامه که امروز در ارگ برگزار شد، رئیس جمهور کشور و سفیر جدید ایران برای افغانستان، در مورد گسترش روابط میان دوکشور در عرصه های مختلف بحث و گفتگو کردند.

حامد کرزی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان ایران را دوست دیرینه مردم افغانستان دانست که باهم مشترکات دینی، فرهنگی و زبانی دارند و از همکاری و مساعدت آن کشور طی سالهای گذشته به افغانستان اظهار قدردانی کرد.

در مقابل سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران وعده سپرد که در دوران ماموریتش در افغانستان تلاش خواهد کرد تا روابط میان دو کشور همسایه و با هم برادر گسترش مزید یابد.

گفتنی است که در مراسم تقدیم اعتماد نامه سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، داکتر زلمی رسول وزیر امور خارجه و حمید صدیق رئیس تشریفات آن وزارت نیز حضور داشتند.

 

 

با عبرت از ٧و ٨ثور بايد دست به دست هم دهيم

 

شمارى از مجاهدين اسبق و اعضاى احزاب خلق و پرچم مي گويند که افغانستانیها بايد از ٧ و ٨ ثور عبرت گرفته و ديگر براى آبادى کشور، دست به دست هم دهند.

احزاب کمونستى خلق و پرچم، به تاريخ هفت ثور سال ١٣٧٥ با حمايت اتحاد شوروى وقت، کودتا نمودند و حکومت رئيس جمهور محمد داوود را سقوط دادند.

بعدا مردم افغانستان عليه حکومت احزاب خلق و پرچم، دست به جهاد زدند و حدود يک سال بعد، نيروهاى اتحاد شوروى وقت، به حمايت از حکومت ياد شده بر افغانستان تجاوز نمودند که در نتيجه آن علاوه بر وارد نمودن خسارات سنگين مالى، صدها هزار افغانستانی زندگى خود را از دست دادند و ميليونها تن ديگر، مجبور به ترک کشور شدند.

اما مجاهدين به مقاومت خود ادامه دادند، در سال ١٣٦٨ نيروهاى شوروى از افغانستان خارج شدند و به تاريخ هشت ثور سال ١٣٧١ حکومت وقت به رهبرى داکتر نجيب الله سقوط نمود.

بعد از سقوط حکومت نجيب الله، رهبرى دولت بر اساس فيصله بزرگان جهادى در پشاور، براى دو ماه به حضرت صبغت الله مجددى، رهبر جبهه نجات ملى افغانستان، سپرده شد.

بعدا استاد برهان الدين ربانى، رهبر جمعيت اسلامى، به عنوان رئيس جمهور قدرت را به دست آورد اما يک تعداد از بزرگان جهادى با آن مخالفت نمودند و درگيرى هاى شديد داخلى در کابل آغاز گرديد که در نتيجۀ آن تعداد زيادى مردم ملکى کشته شدند.

اين درگيرى ها تا زمانى ادامه داشت که طالبان، در سال ١٣٧٥ کابل را تصرف کردند.

نورالحق علومى، عضو اسبق حزب پرچم گفت که کودتاى هفت ثور، کدام نفعى براى افغانستان نداشت و از هشت ثور نيز مردم خيری نديده اند.

آقای علومى در مورد کودتاى هفت ثور گفت: هر شهروند حقيقى کشور، هميشه در اين فکر است که به مردم و کشور نفع آنها برسد. هيچ کس عمق بحران را پيش بينى کرده نمي تواند که تا چه اندازه ادامه می یابد؛ اگر کسى اين مسايل را پيش بينى ميکرد، هيچ گاه به چنين عملى دست نميزد.

وی در مورد هشت ثور گفت که مردم افغانستان، توقع تغیيرات مثبت از مجاهدين را داشتند اما چنين نشد.

وى افزود که اميدوار است مردم افغانستان، از همين دو روز عبرت گرفته به وفاق ملى توجه نمايند تا روزى بيايد که به مصيبتها و رنجها در افغانستان نقطۀ پايان گذاشته شود.

وى مداخله هاى خارجى را عامل اصلى جنگ و بحران افغانستان خوانده و علاوه نمود: بدبختانه افغانستان در موقعيت جغرافيايى قرار دارد که هيچگاه از مداخله هاى خارجى به دور نمانده است.

به همين ترتيب، شهنواز تنى، عضو اسبق حزب خلق و وزير دفاع ملى حکومت نجيب الله، تغيير هفت ثور را يک انقلاب سياسى و قيام سياسى ميداند.

به گفتۀ وى، اين تغيير به نيت خوب و به نفع عامه مردم انجام گرديد و در نخست مورد حمايت داخلى و خارجى قرار گرفت.

وى که در سال ١٣٦٩ وزير دفاع ملى بود و عليه حکومت نجيب کودتاى ناکام نمود، علاوه کرد که اين انقلاب به علت مداخلۀ کشورهاى خارجى و بعضى اشتباهات حزب، به اهداف سياسى و مادى خود در راستاى ايجاد اصلاحات نرسید.

وى افزود که مجاهدين، به تاريخ هشت ثور به قدرت رسيدند اما همزمان با رسيدن به قدرت با يکديگر، جنگ را آغاز نمودند و باعث خسارات جبران ناپذير به افغانستان شدند.

اين درحاليست که شمارى از نيروهاى حکومت نجيب الله، در جريان جنگ هاى داخلى عليه يک حزب جهادى در کنار حزب ديگر، ايستاد شده و در جنگ دخيل بودند.

تنى نيز بر اين باور است که مشکل عمده در کشور، مداخله هاى خارجى است که در تمام امور بين افغانستانیها بى اتفاقى ايجاد نموده است.

به گفتۀ وى، براى اينکه کشور از اين مشکلات رهايى يابد، تمام افغانها بايد دست به دست هم دهند.

عبدالجبار شلگرى، فرمانده اسبق حزب اسلامى در غزنى نيز گفت که هفت و هشت ثور، هر دو براى مردم افغانستان نتايج خوبى در قبال نداشت. هفت ثور، يک روز سياه و ننگين در تاريخ کشور و روز آغاز بدبختيهاى مردم افغانستان بود.

وى علاوه نمود: احزاب خلق و پرچم بعد از رسيدن به قدرت، ظلمهاى زيادى نمودند که قبرهاى دسته جمعى که در اين اواخر کشف گرديده، نشانه اى از مظالم آنها است.

آقالی شلگرى افزود که مجاهدين، به علت مداخلۀ حلقات استخبارات خارجى، نتوانستند يک حکومت مرکزى نيرومند را بعد از پیروزی ايجاد نمايند.

وى بدون ارائه جزئيات بيشتر گفت: بعضى از رهبران جهادى ما نيز ملامتند چرا که آنها نمي خواستند ديگران را در قدرت شامل سازند؛ هه چيز را صرفا براى خود مي خواستند.

وى علاوه کرد که افغانستانیها بايد متحدانه براى آبادى کشور خود تلاش نمايند تا تجارب تلخ، بار ديگر تکرار نگردد.

به همين ترتيب، شجاع الملک جلاله، يک فرمانده جهادى ديگر در ولايت کنر نيز گفت که يک تعداد مردم به نام جهاد تجارت کردند، ساختمانهاى بلند منزل اعمار نموده و براى منافع شخصى خود، از هيچ کارى دريغ نکردند. ما مجاهدين و آنها اعضاى خلق و پرچم بايد همه چیز را فراموش کنيم، تمام افغانستانیها براى پيشرفت کشور خود کار کنيم تا مشکلات فعلى از بين برود.

 

صفحه قبل 1 ... 241 242 243 244 245 ... 312 صفحه بعد

آخرین مطالب

ابربرچسبها

خبرنامه

با واردکردن آدرس ایمیل تان در کادر زیر آخرین کتابها را در ایمیل تان تحویل بگیرید :

لطفا اول ایمیلتان .wwwنگذارید .